DogađajiLjudinajnovijeNaslovna vijestRadoznala Lola

Marina Radoš: Zbog Amber Heard tisuće zlostavljanih žena više neće imati tko čuti

U Hollywoodu se događa ono što je svaki primitivac ovog svijeta htio – iz dana u dan se dokazuje da je jedna žena cijelom svijetu vjerojatno lagala da je pretpjela seksualno i fizičko nasilje od strane supruga.

Marina Radoš

Iz sata u sat suđenja sve je više dokaza da je zlostavljač u braku bila upravo Amber Heard, a nitko ne zna kako će se priča završiti.

Zbog navoda o zlostavljanju, karijera Johnnyja Deppa zauvijek je uništena. On je, bez ikakve presude i dokaza, dobio otkaze na svim filmovima koje je radio, njegova djeca zauvijek su obilježena, a on je od omiljenog glumca postao wife beater kojemu više nitko ne vjeruje.

Kasno je sada, izgleda, razmišljati zašto su svi odmah povjerovali Amber Heard u tolikoj mjeri da je Depp otpisan iz svakog svog posla, a ona postala junakinja MeToo pokreta u koji su se uključile žene koje su zaista prošle nasilje u Hollywoodu.

Kasno je sada razmišljati zašto se zanemarila zlostavljačka povijest Amber Heard koja je zbog zlostavljanja bivše cure bila i na policiji. Zašto se zanemarilo da Deppa nitko nikada nije prijavio za zlostavljanje, dok je Amber kalifornijskim vlastima bila poznata po tučama.

Priča o Amber Heard i Johnnyju Deppu ima toliko slojeva da bi se njome trebali baviti i sociolozi i psihijatri.

No, najvažnije pitanje je zašto je cijeli svijet povjerovao ženi koja je možda lagala, a nikad se ne vjeruje ženama koje, dokazano, ne lažu o nasilju?

Amber je zapečatila sudbinu tisućama zlostavljanih žena. Bit će sve više nepovjerenja prema pravim žrtvama

Nisam ni psiholog ni sociolog, niti poznajem glavne likove ove drame, ali mi se njihov odnos čini kao udžbenički primjer toksičnog odnosa narcisoidne osobe i empate sklonog ovisnostima o opijatima i svemu onome o čemu takav čovjek može biti ovisan.

U toksičnim odnosima često su glavni likovi jedan sociopat i jedan suovisnik koji vuče teške traume iz djetinjstva i razvija ovisnost o osobi koja ga zlostavlja.

No, pustit ćemo tu temu stručnim osobama.

Sama pomisao da je Amber Heard slagala sve što je rekla o svom odnosu s Deppom uništit će sudbine tisućama zlostavljanih žena diljem svijeta. Poznatim i nepoznatim.

Priča koju prate svi svjetski mediji, bez obzira kako se završila, u društvu će pobuditi sumnju da žene zaista redovito lažu o zlostavljanju s ciljem da unište svog partnera. Ukoliko Johnny i izgubi ovu parnicu, stotine tisuća gledatelja koji prate ovo suđenje zauvijek će misliti da je Amber ta koja je maltretirala muža te mu kasnije zadala završni udarac pričom kako je on zapravo maltretirao nju.

Amber Heard je tako, ako je lagala o zlostavljanju, zlostavljala i svog muža i pokrenula novo zlostavljanje već zlostavljanih žena. Ukoliko se dokaže da je lagala, ona je obesmislila cijeli MeToo pokret. Ona je zauvijek začepila usta tisućama žena koje moćni muževi tuku i otvorila usta tisućama poganih primitivaca koji smatraju da svaka žena laže o zlostavljanju.

Ukoliko se dokaže da je lagala, Amber Heard mora krivično odgovarati, a svijet mora borbu protiv zlostavljanja žena početi ispočetka.

A taman nam je bilo dobro krenulo.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije