LjudiLole iz komšilukanajnovijeNaslovna vijestO ljudimaO životuRadoznala Lola

Savršene žene s Instagrama koje nas podsjećaju na naše neuspjehe

Svaki put kad uđem na Instagram osjećam se kao govno. Iz milijun različitih razloga.

Piše: Marina Radoš

U stvarnom svijetu nisam toliko jadna i loša, međutim kada se moj život mjeri sa životima na Instagramu, gubim sve bitke. Vjerujem da se tako osjećaju tisuće i tisuće stvarnih žena, sa stvarnim životima i stvarnim problemima.

Otkako postoji Instagram bar jednom sam požalila što nisam naučila raditi savršene kolače. I savršeno ih fotkati. Bar pet puta sam požalila što nikad nisam naučila savršeno postaviti stol. Jednom sam čak požalila što nisam rodila troje djece. Pedeset puta sam požalila što mi se nikad nije dalo svako jutro raditi frizuru. Tisuću puta sam požalila što jedem čipseve i tjesteninu. Bar deset puta sam požalila što većina mojih momaka nikad nije imala strpljenja da me sat vremena fotografira.

Požalila sam što putujem jednom ili dva puta godišnje. Požalila sam što nisam sposobnija da više novca zaradim brže. Požalila sam što mi je već trideset i jedna godina, a još nisam milijunašica. Požalila sam što sve svoje uspjehe na poslu nisam proslavila s prijateljicama na večeri. Požalila sam što imam prijateljice koje ne žele ulaziti na Instagram.

Požalila sam što sam potpuno obična žena s potpuno običnim životom čija bi se djeca, da sam ih rodila, prljava i musava vraćala iz parka.

Požalila sam pola svog stvarnog i divnog života.

Potpuno sam uvjerena da se ovako osjeća svih 300 tisuća pratitelja neke super žene s Instagrama. Super žena s Instagrama podsjeća nas na sve naše neuspjehe, sve naše nesposobnosti i sve naše životne promašaje.

Super žena s Instagrama radi savršene kolače, savršeno ih reže i savršeno fotografira. Mi nesretnice jedva stižemo napraviti kolače.

Super žena s Instagrama postavlja savršeni stol sa Zara home vilicama i to isto savršeno slika. Mi nesretnice imamo beštek koji je kupila tetka za vjenčanje.

Foto: Canva

Super žena s Instagrama ima savršenu djecu. Njezina djeca nikad nisu prljava i musava oko usta. Djeca se savršeno slikaju i ponašanju. Super žena s Instagrama ne treba dadilju ni baku, njezina djeca kao da sama od sebe izrastaju u savršene ljude kakva je i njihova majka.

Super žena s Instagrama nam nabija na nos što jedemo čips. Super žena s Instagrama ima super muža koji je satima fotka na putovanju. Mi nesretnice imamo likove koji okinu tri slike i nije im jasno zašto smo nezadovoljne.

Super žena s Instagrama je stalno na putu. Njezino dijete ne plače u avionu. Dok se ona provodi s mužem, beba spava. Njezina beba je toliko savršena da spava svaki put kad je savršeno vrijeme da spava.

Super žena s Instagrama zarađuje ogromnu lovu, brzo i jednostavno. I sve nam to nabija na nos.

2022. godina je, a prosječna žena nikad nije bila dalje od toga da ispuni očekivanja društva. Kad smo se iskoprcale iz uloge kućanice i otišle na posao postigle smo veliki uspjeh. Danas nas žele vratiti u kuću da tamo damo 100% sebe, a da još 100% sebe ostavimo za posao i još 100% za djecu. I još 100% za muža. I još 100% za same sebe.

Kad smo napokon dobile slobodu da ne kuhamo i ne pečemo kolače da bi impresionirale svekrvu, došlo je doba Instagrama i sada ne samo da ih moramo peći, nego oni moraju biti i savršeni.

Kad smo dobile slobodu da ne rađamo djecu, Instagram nas je vratio na tvorničke postavke u kojima ne samo da moramo rađati djecu, nego moramo rađati savršenu djecu sa savršenim tajmingom za spavanje, savršenim ocjenama u školi u savršenim pamučnim majicama koje nikad nisu prljave.

Kad smo dobile slobodu da ne moramo stići baš sve, Instagram nas je uvjerio da moramo stići sve i pritom izgledati kao modeli.

Kad smo dobile slobodu da za peglanje, čuvanje djece i čišćenje stana unajmimo pomoć, Instagram nas je uvjerio da savršena žena sve to stigne s lakoćom.

Kad smo prihvatile da je savršen život za neke od nas samo majčinstvo, Instagram nas je uvjerio da moramo zaraditi veliku lovu koju ćemo trošiti na velikim putovanjima, u velikim automobilima i velikim savršenim kućama.

Idući put kada uđete na Instagram i pomislite kako ste u svakoj od stavki života podbacile, sjetite se jedne stvari. Vi imate stotinu zadaća u kojima morate biti savršene. Influencerica ima samo jednu zadaću – prikazati na internetu da je savršena, a vi niste.

Dakle, šijete je u 99 zadaća. Mislite o tome.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije