najnovijePreduzetništvo

Preko 1000 domaćih proizvoda predstavljeno u Banjaluci – Uspješno završen 5. Festival domaćih proizvoda

Preko 80 izlagača juče je u dvije prepune sale hotela Bosna predstavilo više od 1000 proizvoda na 5. Festivalu domaćih proizvoda Republike Srpske u organizaciji UMEK-a i pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Srpske.

Lola Magazin

 

Predsjednica Republike Srpske, gđ Željka Cvijanović svečano je otvorila Festival i istakla da domaće jeste najbolje i najzdravije i da Festival domaćeg proizvoda u Banjaluci doprinosi jednoj tako velikoj akciji.
„Sigurna sam da ćemo i ubuduće biti zajedno – institucije i udruženja koja promovišu domaću proizvodnju, posebno proizvodnju hrane, što je najvažniji zadatak,“ dodala je ona.

Predsjednik Udruženja mladih ekonomista, Borislav Mandić rekao je da ovo udruženje od osnivanja 2017. godine radi na promociji poslovnih ideja u Republici Srpskoj, kao i da u tih pet godina rade na projektu “Kupuj domaće – ulaži u Srpsku”.

„Ono što je nama potrebno je ekonomski patriotizam, da kupovina domaćih proizvoda bude dio svakodnevice, ono što radimo jer znamo da je najbolje,“ istakao je on.

Na Festivalu je Darko Milunović, profesor na Ekonomskom fakultetu UNIBL i vođa tima za analitiku u agenciji Metrics predstavio i rezultate istraživanja javnog mnjenja na temu „Stavovi prema kupovini domaćih proizvoda u Republici Srpskoj“.

5. Festival je održan pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Srpske i podršku Vlade RS, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Ministarstva privrede i preduzetništva. Veliku podršku pružili su i srebrni sponzori festivala, tvornica obuće Bema i marketing agencija Euphoria, Investiciono razvojna banka, kao i GB3.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije