Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Pronašle smo 8 načina kako da nekom sigurno popravite raspoloženje

Sreća se množi dijeljenjem. 

Jedna klasična floskula na koju ste sigurno već naišli do sad, ali nije izmišljena bez razloga.

Dragana Rauš

Čak i u onim danima kada ni sami nismo u najboljem raspoloženju, tuđi osmijeh može i nama da na lice izmami isti.

Lole su proverile koje to sitnice popravljaju dan i nakon što su ih nekoliko puta utvrdile, prenose svoje lično iskustvo.

Kafa

Foto: Canva

Za dobro jutro. Na poslu. Na pauzi. Nakon završenih obaveza. Nastavite niz…

Oni koji je piju, neće je odbiti gotovo nikad, a ona koju nisu očekivali biće pravo iznenađenje. Bez obzira da li ste je napravili sami ili kupili ”za ponijeti” kafa je jedan od najjednostavnijih načina da nekom izmamite osmijeh na lice.

Slatka poruka

I ne, ovakve poruke nisu rezervisane samo za ljubavne odnose. Slatke poruke možete poslati bilo kome kome želite unijeti dobru energiju u dan. U tu kategoriju spadaju: poruke kojom želite pružiti nekom podršku pred ispit, razgovor za posao ili neki drugi važan događaj, pa čak i one najjednostavnije u kojima nekom želite dobro jutro. Ono što je važno jeste da su iskrene i iz srca.

Zahvalnost

Živimo u prebrzom vremenu. Od mode do hrane, od hrane do mnogih drugih životnih navika. Sve je brzo i sve više toga se podrazumijeva. Ipak, neke stvari bismo ipak trebali nastaviti njegovati u old school maniru.

Zahvalnost u vidu poslanog mejla, zahvalnost ljubaznoj prodavačici, zahvalnost prijateljici što je bila tu za nas kada je trebalo. Hajde da je pokazujemo češće.

Hrana

Foto: Canva

Uložen trud u pripremanje jela za osobu koju volimo je zaista jedan poseban nivo pažnje. Ipak, nismo svi toliko vješti u kuhanju, ali to ipak ne mijenja činjenicu da nam hrana svima treba i da je volimo.

Obradujte nekog tako što ćete mu donijeti (ili poslati putem dostave) ručak na posao. Izvedite majku na ručak. Pozovite prijateljicu koju niste dugo vidjeli u vaš omiljeni restoran. Ili jednostavno izenanite nekog ko stalno kuha za vas i nađite način da mu bar povremeno dozu zahvalnosti koju smo maločas spomenuli.

Zagrljaj

Neka istraživanja potvrđuju da nam je dnevno potrebno 4 zagrljaja za opstanak,  8 za održavanje i 12 za lični razvoj. Pronađite svoju dozu i ne gubite kontinuitet. U redu je i pretjerivati.

Ne ustručavajte se udijeliti komplimenat

Čak i kada su u pitanju one osobe koje za sebe kažu da ne zanju odreagovati na kompliment, i one ih suštinski vole čuti. Ne ustručavajte se udijeliti kompliment, pa čak i kada su potpuni stranci u pitanju. Možda baš osobi koju prvi put srećete u litfu treba razlog više da bi se bolje osjećala danas, a tome može pomoći jedan ovakav gest.

Pokloni

Za poklanjanje nam ne treba poseban povod. Hajde da normalizujemo naviku poklanjanja samo zato jer želimo usrećiti nekog.

Neki naši prijedlozi sa kojima nikada nećete pogriještii: knjiga, karte za kino, masaža, flaša vina, cvijeće. A najbolji su oni koje odaberemo za nekog baš jer nas je podsjetio na tu osobu.

Razumijevanje

U pravom smislu te riječi. Bez ali, bez nametanja ličnih stavova. Nježno i baš onakvo kako odgovara datom trenutku.

Njegovu najbolju definiciju dala je naša Aida:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lola Magazin (@lolamagazin__)

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije