LjudiMjestanajnovijePojaveŽivot

Bojana Mutić: Svaki dan uđem na tu Zaru, eto samo da se restartujem

U gornjem desnom uglu Zarinog WEB SHOP-a (između ostalog) piše “POMOĆ”. To se, naravno, odnosi na korisničku podršku, chat i ostale opcije za pomoć kupcima pri kupovini.

Bojana Mutić

facebook.com

Nekad iskoči pop up prozorče na kojem piše: “Bojana, trebaš pomoć?!”.

Mislim se, buraz, da ti je samo znati…

Kako god, tu bi trebalo da bude i neko doslovce S.O.S. dugme, za sve nas (većinu, vjerovatno) koji smo tu došli zaista po pomoć a ne po odjeću, da kliknemo na to dugme (koje zamišljam kao ona crvena gljivasta za prijavljivanje požara ili ručicu da zakočiš voz) i da dođe neka služba hitne pomoći, da nas zaveže selotejpom za stolicu, oduzme nam karticu, i nakljuka nekim sredstvom za smirenje.

Jer bogmeubio ako svaki dan ne uđem na tu Zaru, eto samo da se restartujem, resetujem, da mi ispere mozak, poništi dan, ljude, sve!

Biram i naručim samo da se proces desi, pa kad dođe, raspakujem, radujem se jer se uglavnom ne sjećam šta sam naručila pa se još pride iznenadim, isprobavam, često vratim 90% ili sve. Oni pokupe paket na vratima isto kako su ga i donijeli (fala doviđenja) pitaju se sigurno šta ova budala stalno šalje tamo vamo, ali mi uredno vrate pare kroz par dana, i pra’o da vam kažem, samo mi od Zare redovno liježu uplate 😄

Dakle – dugme POMOĆ ili neka grupa kao “anonimni šta god”, pa da tu prepričavamo svoja iskustva, ne znam kako drugačije prevazići ovu problematiku.

Preuzeto sa: m.facebook.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije