Hrabra LolanajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaŽivot

U sklopu kampanje „Budi TU. Budi CE.“ Cedevita donirala 3.000 eura za borbu protiv raka dojke u Bosni i Hercegovini

Cedevita je u oktobru pokrenula regionalnu kampanju „Budi TU. Budi CE.“ i podržala rad udruženja Think Pink – Zajedno smo jedno u BiH te Europa Donna Hrvatska, Slovenija i Srbija.

Lola Magazin

Cedevita je u oktobru, mjesecu borbe protiv raka dojke, na tržište lansirala novi ukus Pink Grejp u simboličnom roze pakovanju i pokrenula kampanju „Budi TU. Budi CE.“ u saradnji s krovnim regionalnim udruženjima za borbu protiv raka dojke: Think Pink – Zajedno smo jedno BiH te Europa Donna Hrvatska, Slovenija i Srbija.

Kampanja je obuhvatila niz edukativnih aktivnosti usmjerenih prema psihološkoj podršci oboljelima od raka dojke, ali i njihovim bližnjima koji se također suočavaju s mnogobrojnim nedoumicama, brigama i pitanjima u nastojanju da budu najbolja moguća podrška svojim oboljelima. „Budi TU. Budi CE.“ nastavak je dobro poznate Cedevita platforme „Budi DOBRO. Budi CE.“ kojoj je cilj podstaknuti ljude svih generacija na brigu o vlastitom mentalnom zdravlju i skrenuti pažnju na to koliko je važno u svim životnim okolnostima zadržati optimizam.

MENTALNO ZDRAVLJE OBOLJELIH VAŽAN JE FAKTOR ZA OZDRAVLJENJE

Novi ukus Pink Grejp dostupan je na tržištu čitave regije, zbog čega je Cedevita svojom društveno odgovornom kampanjom zahvatila četiri zemlje i osigurala vrijedne donacije udruženjima Think Pink – Zajedno smo jedno iz Bosne i Hercegovine te Europa Donna iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Ovim udruženjima cilj je raznovrsnim humanitarnim i edukativnim aktivnostima promovisati važnost rane prevencije te pružati informacije i psihološku podršku oboljelima tokom cijelog procesa liječenja.

“U našoj organizaciji već se godinama kroz različite aktivnosti trudimo olakšati oboljelima i pružiti podršku kako pacijenticama tako i članovima njihovih porodica”, izjavila je Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije Think pink – Zajedno smo jedno”.

Tokom oktobra održane su brojne aktivnosti za podizanje svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, a poseban fokus bio je na mentalnom zdravlju i psihološkoj podršci oboljelima i njihovim bližnjima. Danom roze trake i puštanjem balona u Zagrebu, okupljeni su se prisjetili svih žena koje su izgubile bitku s ovom zloćudnom bolesti i pozvali sve žene na praksu redovnih samopregleda i godišnjih liječničkih pregleda. U Ljubljani je održan Dan zdravih dojki s mnogobrojnim edukativnim sadržajima, dok se na ulicama Sarajeva i Beograda utrkom/šetnjom za ozdravljenje Race for the cure slavio život, a ženama koje boluju od karcinoma dojke pružena podrška i podsjetnik kako nisu same u svojoj borbi. Na platformi „Budi DOBRO. Budi CE.“ i dalje možete pronaći sadržaj sa savjetima stručnjaka i iskustvima oboljelih koji podržavaju mentalno zdravlje oboljelih i njihovih bližnjih.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije