najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaZabavna Lola

Da li biste se našminkali da izgleda kao da ste plakali?

Sve je počelo videom u kom Bella Hadid plače (doduše ne sa njenom ličnom namerom da otpočne makeup trend, nadamo se).

Redakcija

buro247.rs

Foto: buro247.rs

Od kada se prošle godine pokazala crvenih otečenih očiju, čitava mala armija odlučila je da obelodani svoju ljubav prema tome kako izgledaju kada im se oči napune suzama, a u komentarima na TikTok tutorijale kako postići crying girl look, pronaćićete izjave tipa “Baš sam samoj sebi lepa posle plakanja, ne znam da li su u pitanju trepavice ili crven nos.”

Ima nečeg u tom romanticiziranju tuge na koje (skoro) niko nije imun, a sada imamo bezbroj uputstava kako da izgleda kao da smo plakali onda kada zapravo nismo. U fokusu su meke sjajne usne, pune volumena ali bez jasno naglašene ivice kao i rozikaste oči koje se postižu nanošenjem rumenila na kapke, zatim rumeni obrazi i (savršeno ukoliko volite multitasking proizvode) i – najveća novina od svih – sjaj sa malo šljokica ispod oka koji imitira trag i odsjaj suza, a maskara se preskače.

@zoekimkenealy #greenscreen crying makeup look tutorial 😅 Can I go as a crying person for Halloween or is that not a thing #cryingmakeup #tearmakeup #cryingeyes #makeupforhalloween ♬ Show Me How (Album V) – Men I Trust

Sjaj se zatim dodaje poput hajlajtera svuda na lice, i voilà, dobili ste anđeoski izraz uplakane romantične heroine. Ostaje vam samo da pustite omiljenu pesmu Lane Del Ray i zagledate se u daljinu.

Ipak, trend ne bi bio trend da za sobom ne vuče i neke kontroverze pa se sada vodi polemika da li je “oslobađajuć” zato što daje dozvolu da se glorifikuju sve emocije koje osećamo (a ne samo da se trudimo da izgledamo srećno, zadovoljno i blistavo) ili se pak radi o zabrinjavajućem glorifikovanju tuge (i depresije).

Preuzeto sa: buro247.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije