Lole iz komšilukanajnovijeO ljudimaO životuŽivot

Vjerujete li tuđim srećama?

Vijesti o smrtima poznatih ličnosti, obično me ne potresaju. Ne vezujem se emotivno za ljude koje ne poznajem lično. Samo za njihov stvaralački rad, a on ostaje da živi i nakon njihove smrti.

Jelena Računica Šatara

Ali, vijest o samoubistvu Twitcha, DJ-a i plesača koji je planetarnu popularnost stekao u showu Ellen DeGeneres me potresla do kostiju. Ne zato što sam bila neki veliki fan, bio mi je simpatičan, voljela sam gledati njegove plesne snimke na Instagramu. Svaki bih pogledala više puta i svaki bi me razveselio.

Potresla me zato što je taj njegov očajnički čin još jednom doveo da se zapitam, da se zapitamo, koliko su ljudi oko nas, naši ljudi, bliski ljudi, zaista srećni.

Odisao je nekom toplinom, pozitivnom energijom, reklo bi se da je imao sve na svijetu i novac i ljubav i slavu.  Sve ono što mislimo da je dovoljno za sreću, a očito nije bilo.

Kada ste se vi posljednji put zapitali kako su stvarno svi oni koje kad pitate kako su, uvijek imaju samo jedan odgovor – ODLIČNO. Kako je moguće da neko baš uvijek bude odlično?!

Kada ste posljednji put potražili tugu u očima onih koji nikada nisu rekli da nešto ne mogu ili neće?

Jeste li ikada posumnjali u iskrenost tih osmijeha kojima vas obasipaju bliski ljudi?

Da li ste se zapitali koliko još, taj neko ko sve radi za druge, može izdržati?

Vjerujete li, slijepo, tuđim srećama kako se ne biste zamarali nečijim problemima ili vas zanima stvarno stanje stvari?

Pitajte ljude kako su.

Smanjite očekivanja.

Ne vršite pritisak.

Budite tu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije