Hrabra LolaMedicinanajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaPreduzetništvoRadoznala LolaŽivot

APOTEKAR: Domaća kozmetika skrojena prema potrebama BAŠ VAŠE kože!

Svaka koža je posebna na svoj način i svakoj koži je potreban drugačiji pristup i zato kada birate kozmetiku za njegu kože birajte onu koja je prilagođena upravo vašem tipu kože. 

Autor Lola Magazin

Mi smo pronašli kozmetiku Apotekar, domaće proizvodnje koja se priprema baš prema potrebama vaše kože, a farmaceutkinju Daniru Alispahić pitali smo nekoliko pitanja vezanih upravo za ovu kozmetiku.

Kako se rodila ideja o proizvodnji „zelene kozmetike“?  Koliko vremena rada i istraživanja je bilo potrebno da se krene u cijelu priču?

Jednostavno, ideja i koncept same proizvodnje i izrade kozmetike i sličnih preparata su sastavni dio svakog farmaceuta, to je upisano u genetički kod ove struke. A nakon dugog studija, iskustva u struci i okruženja koje je zahtjevalo da baš istaknemo te svoje vještine stvorila se prije tri godine i prilika za dodatnim usavršavanjem. Mi smo je objeručke prihvatli i završili na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu usavršavanje iz izrade kozmetičkih preparata. Kako smo širili i dopunjavali već stečena znanja shvatili smo da i mi treba da damo svoj doprinos u modernom svijetu, pa smo pratili trendove i razvili ideju da radimo „zelenu kozmetiku“, ali u smislu da sva svoja stečena znanja i vještine uložimo u razvoj jedne takve linije. Mnogo istraživanja i truda je uloženo u svaki naš proizvod i nismo stali, kontinuirano se edukujemo i pohađamo najprestižnije internacionalne certificirane tečajeve.

Po čemu se Apotekar kozmetika razlikuje od svih ostalih proizvoda na tržištu?

Ono po čemu se Apotekar kozmetika izdvaja od svih drugih, jeste baš da Apotekar ima ono što niko nema. I  kada radimo slične preparate kojih je već mnogo na tržištu mi znamo da je naš poseban, to možemo i zaključiti kada tražimo posebne sastojke. Naši sastojci moraju biti hipoalergeni a u posljednje vrijeme se trudimo da što više sastojaka bude organskog porijekla, pa se možemo pohvaliti da preko 50 % sastojaka koje koristimo u izradi jesu organskog porijekla. S obzirom na to da smo malo tržište jako nam je teško doći do specifikuma, ali mi ne odustajemo pa smo se sprijateljili i ostvarli partnerstva u Poljskoj, Njemačkoj i Srbiji i tako izbrisali prepreke u stvaranju jednog sigurnog i zdravog brenda za njegu kože.

Po čemu je posebna?

Apotekar je po svemu poseban, možda prvenstveno jer teži razvijanju novih formulacija, na osnovu novih znanja i iskustva i nije nimalo baziran na kopiranju drugih, nego dapače, ima svoje vlastite formulacije iz kojih nastaju remek djela i bilo ko da ih proba ostaje im vjeran. Mi ne stajemo i vjerujemo da ćemo od naredne godine napraviti „bum“, jer pripremamo formulaciju koju niko u regiji a sigurno i šire nema. Ne sumnjamo da će se iz nje roditi još mnoge ideje tj formulacije.

Koji sastojci dominiraju u proizvodnji Apotekar kozmetike?

Evo kad zamislimo naše kreme za lice, meleme, pjene i serume  možemo jednostavno nabrajati: organski hidrolati ruže, smilja, lavande, hladno prešana ulja jojobe, ploda divlje ruže, argana, hijaluron, vitamini, eterična ulja ruže, smilja, lavande , razni extrakti poput meda i mnogi drugi savršeni sastojci.

Kome je vaša kozmetika namijenjena i u koje svrhe se najčešće koristi?

Naša kozmetika je namjenjena svim uzrastima od puberteta pa dalje. Radimo kreme za problematičnu kožu, sklonu aknama i bubuljicama, kožu sa hiperpigmetacijama (staračkim pjegama i sl), anti aging kreme, serume za njegu kose, serume za bradu, jednostavno mislimo na sve.

Gdje, oni koji žele, mogu kupiti Apotekar i da li je prije toga potrebno doći da se uradi analiza kože?

Apotekar proizvodi su trenutno dostupni u apotekama Plus u Prnjavoru, Doboju i Banja Luci.

Nije potrebna prethodna analiza kože, jer su svi preparati hipoalergeni što znači da je smanjena mogućnost alergije. S obzirom da su proizvodi dostupni u apotekama to znači da Vam ga izdaje zdravstveni radnik koji je upoznat sa svim sastojcima i njegovim efektima, a ujedno Vam preporučuje kremu koja odgovara Vašem tipu kože.

Također radimo personaliziranu izradu preparata za kožu, dakle individulizirani pristup, krema izrađena zahtjevima kože svakog pojedinca. Uglavnom su to kreme sa peptidima, hijaluronom, koenzimima, ekstraktima, bogate vitaminima, inkorporirane u fitosomalnim podlogama.

Sa ovim pristupom imamo jako sretne i zadovoljne korisnike, koji imaju svoju jedinstvenu tajnu formulaciju koja je osmišljena i pripremljena samo za njih i potrebe njihove kože.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije