Da li ste znalinajnovijeNaslovna vijestRadoznala LolaZabavna Lola

Zašto je masturbacija dobra za tebe

Lekari preporučuju da se malo češće igraš sama sa sobom, jer opuštanje na ovaj način donosi mnoge dobrobiti.

Redakcija

wannabemagazine.com

Sama sebi možeš najbrže i najlakše da pružiš snažan orgazam, a osim što je to prijatan i relaksirajući doživljaj, dobar je i zbog tvog zdravlja.

Orgazam pomaže da se održi tonus mišića karličnog dna i deluje preventivno na pojavu urinarne inkontinencije – dakle, na tvoje genitalne mišiće utiče isto kao Kegelove vežbe. Masturbacijom se jačaju ovi mišići, a to dobro utiče i na ublažavanje grčeva, odnosno, pojavu bolnih menstruacija.

Masturbacija pomaže i kod problema sa spavanjem. Ako vas muči nesanica, jednostavno pružite sebi opuštajući tretman orgazmom. Kao što posle dobrog seksa slatko spavate, opušteni i regenerisani, tako ćete se isto osećati i posle masturbacije – jer se radi o orgazmu, a ne o obliku seksa uz pomoć koga ste ga doživeli. Orgazam pokreće hemiju u organizmu – oslobađa se endorfin, koji podstiče opuštanje i osećanje ušuškanosti i zadovoljstva.

Poznavanje sopstvenih reakcija je veoma bitno za vaše seksualno samopouzdanje – kad znate šta vam najviše prija i kako da se igrate sami sa sobom, moći ćete to i da prenesete partneru, da ga naučite da vas dodiruje i stimuliše onako kako vi volite.

Budite slobodni u igri sa sobom – istražite svoje intimno područje uz pomoć ogledala, pustite mašti na volju. To će vam pomoći da izgradite samosvest i da u seksu budete slobodniji i opušteniji.

Pokušajte sa seks-igračkama, upotrebite vibrator, ili šta god vam se čini zanimljivo. Tako ćete naučiti i kako da lakše postignete orgazam prilikom penetracije, a to će svakako unaprediti vaš seksualni život u partnerskom odnosu.

Partner koji vas podržava i kome je stalo do vašeg zadovoljstva, biće otvoren za eksperimente sa igračkama, a i moći će da prihvati vaše sugestije i da vam dozvoli da “upotrebite” njegovu erekciju onako kako vama najviše odgovara. Ne možete očekivati da vas partner nauči da uživate u svom telu – on može u tome da vam asistira i pomogne, ali vi treba da otkrijete i upoznate sebe i da uputite partnera u tajne vašeg uživanja.

Ukoliko češće masturbirate, bićete zdraviji. Masturbacija pokreće cirkulaciju, a mnoga istraživanja su pokazala da žene koje često doživljavaju orgazme (same ili sa partnerom, svejedno je) ređe oboljevaju od srčanih smetnji.

Inače, bolesti srca i krvnih sudova su najčešći uzrok smrti kod žena, a disciplinovano vežbanje je mnogo jednostavnije i prijatnije zameniti redovnom masturbacijom.

Preuzeto sa: wannabemagazine.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije