KarijeraKulturanajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaZabavna LolaŽivot

Shakira je novom pjesmom poslala jasnu poruku bivšem suprugu Piqueu?

Kolumbijska zvijezda Shakira izbacila je novu pjesmu, koja je do sada već prikupila više od 130 miliona pregleda. Zašto je ova pjesma u tako kratkom vremenu izazvala toliku pažnju?

Prenosimo Redakcija

Journal.hr

Pjesma nema službeni naziv, tačnije naslovljena je jednostavno BZRP Music Sessions #53. Naime, BZRP je akronim imena Bizarrap, argentinskog DJ-a i producenta, koji je do sada sarađivao s mnogim poznatim imenima latino scene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BZRP (@bizarrap)

(O) kome to pjeva Shakira u ovoj pjesmi?

Kao i svi pravi umjetnici, i Shakira za svoja djela pronalazi inspiraciju u ličnom životu. Tako je tekst nove pesme preplavljen referencama na njene prethodne radove, igrama riječi i duhovitim doskočicama kojima ne tako implicitno šalje poruku svom bivšem suprugu. Radi konteksta,važno je spomenuti kako je nedavno penzionisani španjolski fudbaler Gerard Piqué, prošle godine okončao njihov 12 godina dug brak prevarom.

Zato kaže: Una loba como yo no está pa’ tipos como tú [Ova vučica nije za likove kao što si ti], upućujući na svoj hit Loba – odn. She Wolf u engleskoj verziji. Kasnije spominje i ime svog supruga u ne tako suptilnoj, ali zbog toga ništa manje zabavnoj igri riječima. Na sličan način, provukla je i ime aktualne djevojke Clare (špn. čista).

Konačno, Shakira dostavlja prilično jasnu poruku: Las mujeres ya no lloran, las mujeres facturan [Žene više ne plaču, sada dostavljaju račune].

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije