LjudiRadoznala Lola

Vozač autobusa obradovao djecu sa 2100 knjiga

Iako je prestao da radi za lokalnu osnovnu školu “Curry Elementary”, Jermaine Bethea iz Tempea u Arizoni se vozio duže kako bi djeci poklonio knjige u kojima će uživati. Jermaine je dugo vozio mališane koji su pohađali ovu osnovnu školu…

Vesna Drakulic

Iako je prestao da radi za lokalnu osnovnu školu “Curry Elementary”, Jermaine Bethea iz Tempea u Arizoni se vozio duže kako bi djeci poklonio knjige u kojima će uživati.

Jermaine je dugo vozio mališane koji su pohađali ovu osnovnu školu i znao je imena svakoga od njih. Ukoliko bi neko dijete tokom vožnje bilo utučeno, Jermaine bi po dolasku pred školu odlazio da obavijesti direktora o tome.

Jermaine Bethea, Foto: YouTube screenshot

Nedavno je prihvatio novi posao u Valley Metrou, ali nije mogao tek tako da zaboravi svoje male prijatelje. Sa svojim kolegama iz Valley Metroa organizovao je vožnju u kojoj su prikupljali knjige. Nakon što je autobus bio pun predivnih priča, Jermaine je stigao pred školu sa 2100 knjiga! Svako dijete je dobilo nešto novo za čitanje tokom raspusta.

“Ovo je pokazalo koliko su ljudi u našoj zajednici spremni da zajedno učine živote djece boljim. Jermaine je čovjek koji se stalno trudi da uradi ono što je najbolje za mališane, ali i za sve ljude koji su u kontaktu s njim”, izjavio je Kenneth White, direktor osnove škole “Curry Elementary”. Baš kao što je i sam naglasio, ovo je još jedan blistavi primjer kako bi škole u današnje vrijeme trebale da funkcionišu.

Foto: YouTube screenshot

Djeca su bila oduševljena kada su vidjela autobus prepun knjiga. Istraživali su vozilo, sjedili na vozačevom mjestu i pažljivo razgledali knjige. Ovaj poklon od njihovog starog prijatelja je došao u pravi čas jer za nekoliko dana mališani idu na školski raspust. Sa osmijesima na licima su tog dana otišli kućama znajući da će na stranicama knjiga koje su dobili na poklon otploviti u nove avanture.

Izvor: Good News Network, Mashable

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije