Društvo DOT MEDIA d.o.o. Banja Luka posjetiocima u dobroj namjeri obezbjeđuje korišćenje sadržaja internet magazina Lola. Svi posjetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje internet magazina, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

 

Korišćenjem bilo kojeg dijela Lola magazina i svih njegovih dijelova automatski prihvatate sva pravila korišćenja.

Smatra se da su korisnici korišćenjem internet magazina u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, i da su ista razumjeli u cjelosti.

Ni jedan dio Lola magazina ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Lola magazin zadržava pravo ukidanja i promjene izgleda, sadržaja i pravila korišćenja, kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio portala, bez obaveze prethodne najave.

Lola magazin sadrži vlastite sadržaje, sadržaje partnera i oglašivača, besplatne sadržaja, sadržaje kreirane od strane posjetilaca i linkove na spoljne stranice.

 

ODGOVORNOST ZA OBJAVLJENE SADRŽAJE

Lola magazin sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Lola magazina koristite na vlastitu odgovornost i portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup Lola magazinu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta, osim ako je naznačeno drugačije.

 

AUTORSKA PRAVA

Lola magazin polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod), te se isti na druge internetske medije mogu prenositi samo uz naznaku Lola magazina kao izvora i dijeljenjem linka članka koji je izvorno objavljen na Lola magazinu (hyperlinking), dok se na druge vrste medija (štampane ili elektronske) mogu prenositi samo uz prethodno pribavljanje dopuštenja od strane redakcije. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela sadžaja ovog internet magazina smatra se kršenjem autorskih prava Lola magazina i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela internet magazina bez dozvole vlasnika autorskih prava (portal, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je Lola magazin povrijedio vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja prigovora.

 

PRAVILA KOMENTARISANJA

Lola magazin zadržava pravo da ne objavi, odnosno da obriše sve komentare kojima korisnik:

  • Prijeti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka,
  • Iznosi uvrede ili vrijeđa bilo koja lica ili grupu na osnovu nacionalne, rasne, polne, vjerske ili druge pripadnosti, te koristi govor mržnje i promoviše nasilje.
  • Objavljuje lične podatke.
  • Objavljuje neistinite informacije o licima i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete, te namjerno provocira druge komentatore.
  • Iznosi sadržinu koja predstavlja oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava.
  • Upotrebljava psovke, osim u slučaju kada se koriste kao stilski izraz, odnosno kad nisu nekome direktno upućene.
  • Vrijeđa ostale korisnike, autore članaka, te direktne ili indirektne subjekte članaka.

Korisnik je lično odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na internet magazinu, budući da internet magazin ne može kontrolisati svaku objavu korisnika, te se internet magazin u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj komentara korisnika.  

Internet magazin zadržava pravo da obriše svaku objavu koja po njegovoj slobodnoj ocjeni predstavlja kršenje navedenih pravila komentarisanja.

Internet magazin nije odgovoran za lične stavove kolumnista čiji se članci objavljuju na portalu.

Internet magazin sadrži i podatke i informacije kao i veze do drugih internet stranica kreiranih od strane trećih lica (linkovi) koje će, kad god je to moguće, kao takve označavati. Portal nema nadzor nad podacima i informacijama ili drugim internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na internet stranicama kreiranim od strane trećih lica.

 

PRAVILA PRIVATNOSTI I KORIŠĆENJA PODATAKA

Lola magazin koristi kolačiće (cookies), i to sopstvene kolačiće i kolačiće trećih strana.

Internet magazin putem kolačića prikuplja podatke o načinu korišćenja stranice, IP adresu, datume i vrijeme pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja i jedinstvene identifikatore.

Korišćenjem bilo kojeg dijela Lola magazina korisnik dobrovoljno pristaje na opisano prikupljanje podataka putem kolačića.

 

U svrhu istraživanja posjećenosti internetskih medija Fistnet d.o.o. (DotMetrics) u saradnji s Ipsos d.o.o. Lola magazin prikuplja podatke o posjećenosti internet stranica.
Više o politikama privatnosti koje DotMetrics koristi u svom radu možete vidjeti na sljedećem linku: http://script.dotmetrics.net/privacy/policy_hr.pdf