Radoznala Lola

Zašto je “Nisam vjerena” naš novi omiljeni profil na Instagramu

Iz nekog razloga, i u ovoj 2018. postoji vjerovanje da ako žena nije udata do određene starosne dobi (ili, ne daj Bože, nikad) nešto ozbiljno nije u redu s njom.

Prevela: Nataša Bursać

Izvor: Sa'iyda Shabazz - Scarymommy.com

Foto: Evgeny Atamanenko / Shutterstock.com

Kao da je jedini način da se vodi normalan život – s partnerom. E pa imamo vijesti za vas narode: To je totalno sranje!

Imati nekog pored sebe treba da bude tek divan dodatak vašem životu, a ne razlog vašeg postojanja. I činjenica da ženama namećemo neke rokove kada da se skrase je apsurdna.

Zašto, ako se žena opasno približava tridesetima, i sama je, automatski znači da nešto nije u redu s njom? Zašto tridesete, to nije starost? Žene tek ulaze u najbolje godine i ne treba im etiketiranje kao singl osoba.

Žene svih doba su svuda oko nas, i singl su; i inspirativne, pa tako, zahvaljujući Instagram nalogu “Nisam vjerena”, svi možemo da uživamo u njihovoj kul svakodnevici.

Meri Makarti (Mary McCarthy) je tridesetogodišnjakinja koja dokumentuje svoju svakodnevicu na Instagramu, ali sve fotografije imaju u fokusu zapravo njen lijevi dlan, bez prstena naravno. Na taj način prikazuje kako i #nevjerene (#notengaged) dame mogu da rade sve ono što i svi ostali.

“Kada #nisivjerena i ne pospremiš krevet, jer si iskreno umorna od pokazivanja u lijevom pravcu ljudima za koje stvarno nemaš energije”, glasi jedan od njenih postova.

“To je zapravo pokazatelj kako živim, i kako sam singl, i imam svoj stan, i kako su singl djevojke sasvim dobro, kao i svi drugi”, objasnila je za “Dobro jutro, Amerika” (Good Morning America).

I mi potpisujemo, hvala lijepa!

Prije dvije godine, mjesec dana uoči mog tridesetog rođendana, raskinula sam šestogodišnju vezu sa ocem mog sina. To nije bila laka odluka za mene, i iskreno, bila sam jako uplašena. Posljednje dvije godine veze sam provela u agoniji gledajući gdje ta veza zapravo ide. I kako smo se približavali tridestima, činilo mi se kako se svi vjere. Znala sam da me on voli, ali nisam mogla da podnesem taj pritisak da moram da se udam. Jer, ako ste u ozbiljnoj vezi u kasnim dvadesetima, normalno je da razmišljate o braku.

Došlo je do toga da nisam mogla da prelistam društvene mreže, a da ne vidim bar jedan vjerenički prsten. Kao da je Facebook forsirao te postove, i dok sam bila srećna zbog svojih prijatelja, nisam mogla da ne vidim da nemam taj prsten, sa želji da ga ipak uskoro dobijem.

Singl žene su konstantno bombardovane fotografijama zbog koje se osjećaju kao da propuštaju nešto ukoliko nisu vjerene. Ne mogu vam opisati koliko sam puta stajala u redu u trgovini i bacajući pogled na magazine, primjećivala one za buduće mlade. Samo želim da kupim gotovi ručak, jednu porciju, i ne treba mi da me neki magazin gleda sa visine, ok?

Kao singl mama u ranim tridesetima, osjećam dodatni pritisak da nađem nekog i da se skrasim. Ili bar da idem na sastanke. To jeste nešto o čemu razmišljam, mada i ovako imam prilično kul život. Ali, svaki put kad stavim #singlemom na instagramu, dobijam lajkove i zahtjeve za praćenje od raznih agencija za spajanje parova. Kao da neko sjedi i čeka da neko izbaci #single pa da zaskoči.

Upravo je zato Kejtin profil tako zanimljiv – kao antiteza onoga što se konstantno nameće ženama kao mišljenje.

Ima toliko žena koje apsolutno rasturaju ovo što zovemo život – imaju bogate karijere, okružene su divnim prijateljima i porodicom, i rade nevjerovatne stvari. One su shvatile da ti za to ne treba partner. To je zaista je inspirativo i treba da ih veličamo.

Sijajte tako #nevjerene.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije