Hrabra LolaMedicinanajnovijeNaslovna vijestRadoznala LolaŽivot

NAJDIVNIJA VEST: Osmomesečna Vanja konačno dobija najskuplji lek na svetu!

Devojčica Vanja Malović dobila je “zolgensmu”, lek za lečenje spinalne mišićne atrofije, koji košta 2,5 miliona evra.

Prenosimo Redakcija

Blic.rs

Osmomesečna Vanja Malović, koja boluje od spinalne atrofije tip jedan, jutros je primila lek “zolgensmu”, za koji je prikupljan novac u brojnim akcijama tokom prošle godine smu”, lek za lečenje spinalne mišićne atrofije, koji košta 2,5 miliona evra. Osmomesečna Vanja Malović, koja boluje od spinalne atrofije tip jedan, jutros je primila lek “zolgensmu”, za koji je prikupljan novac u brojnim akcijama tokom prošle godine.

“Dva dana pre nego što je napunila osam meseci konačno je dobila lek koji će joj, svi se nadamo, doneti srećno detinjstvo!”, stoji u objavi na Instagram nalogu Da Vanja pobedi SMA, u kojoj se zahvaljuje u ime porodice Malović svima koji su pomogli.

Dodaje se da se borba nastavlja.

“Naša borba se nastavlja, a da nije bilo svih vas, bilo bi beznadežno, kako se činilo na početku! Samo se setite se šta smo zajedno prošli, setite se da smo zajedno pomerili planinu i – budite ponosni! Svako od vas pojedinačno! Volimo vas!”, navodi se u objavi.

Brojni građani, sportisti, glumci i javne ličnosti uključili su se u akciju prikupljanja pomoći za lečenje male Vanje.

Prikupljeno je dva i po miliona evra u novembru prošle godine, neophodnih da Vanja dobije lek na vreme, pre nego što bude imala 12 kilograma.

Vanja je rođena kao zdrava beba, ali su roditelji posle nekoliko meseci primetili da nešto nije u redu.

Nakon pregleda pedijatra, fizijatra i neurologa, u Institutu za majku i dete je urađeno genetsko ispitivanje kojim je utvrđeno da Vanja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije