DogađajiKulturanajnovije

Udruženje „Prijatelji umjetnosti“ organizuje Sarajevo Photography Festival

Udruženje „Prijatelji umjetnosti“ organizuje Sarajevo Photography Festival, čija će zvanična ceremonija otvaranja i dodjela nagrada biti održana u subotu, 14. maja 2022. godine, sa početkom u 19:00 sati u sarajevskoj Vijećnici.

Redakcija

Sarajevo Photography Festival se ovog mjeseca po prvi put održava u Sarajevu i za cilj ima predstaviti rad i zalaganja fotografa iz cijele BiH kao i 30 zemalja svijeta, te promovisati uspješne priče i neizbrisive trenutke zabilježene kroz objektive velikog broja kreativaca.

Sarajevo će u periodu od 13. do 15. maja biti kulturni centar regije i mjesto okupljanja profesionalaca iz svijeta fotografije, a bogat sadržaj festivala će, između ostalog, obilježiti i veliki broj edukativnih radionica za fotografe (u prostorijama „Networks-a“, Skenderpašina 1, ulaz besplatan) kao i izložba najuspješnijih fotografija prijavljenih u sklopu takmičenja ovog Festivala (Vijećnica, subota 14.5., ulaz besplatan).

Značaj samog Festivala potvrđuje i snažna podrška prijatelja i partnera, među kojima se našla i ona Ureda Evropske unije u BiH, ASA Banke, BH Telecom-a, Adriatic Osiguranja, Canon-a BiH i BURCH-a.

Izjave za medije planirane su u holu sarajevske Vijećnice, 14. maja 2022. godine u periodu 18:30 -19:00 sati, a na raspolaganju za izjave će biti:

 

  • Aida Redžepagić, direktorica festivala
  • Benjamina Karić, Gradonačelnica Grada Sarajeva
  • Davor Tomić, član uprave ASA Banke (generalni pokrovitelj)
  • učesnici foto takmičenja

Pored same ceremonije otvaranja Festivala, dodjele vrijednih nagrada najuspješnijim fotografima te obraćanja direktorice Festivala Aide Redžepagić, Jurgisa Vilcinskasa, zamjenika šefa Delegacije EU u BiH,, kao i gradonačelnice Benjamine Karić i ministra Samira Avdića, Vijećnica će u subotu biti i mjesto na kojem će se izložiti fotografije najuspješnijih fotografa iz 8 kategorija, te će ulaz svim zainteresovanim biti u potpunosti besplatan.

U nastavku je i kratki pregled planiranih aktivnosti:

18:30 – 19:00 Izjave za medije

19:00 Početak programa, obraćanje Gradonačelnice Benjamine Karić i Ministra Samira Avdića

19:10 Obraćanje direktorice Festivala, Aide Redžepagić i proglašenje pobjednika u 8 takmičarskih kategorija

19:30 Obraćanje Jurgisa Vilcinskasa, zamjenika šefa Delegacije Evropske unije u BiH i

uručenje glavne nagrade festivala, Grand Prix, zvanično otvaranje izložbe u Vijećnici

Ljubazno Vas molimo da medijski propratite ovaj događaj te date svoj doprinos u osnaživaju fotografa i kreativaca, kako bismo zajedno pomogli u stvaranju novih pozitivnih priča, ali i cjelokupnog unaprjeđenja kreativnog i umjetničkog razvoja u našoj zemlji.

Molimo da dolazak vaše medijske ekipe potvrdite najkasnije do subote, 14. maja 2022., do 11:00 sati putem e-maila: [email protected] ili na telefon: 060 32 85 85 3.

 Radujemo se zajedničkom druženju.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije