DogađajiLjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala Lola

Objavljeni bombastični detalji o seksualnom predatoru: ‘Smrdio je na izmet, a smatrao se darom od Boga‘

Nova knjiga “Hollywood Ending: Harvey Weinstein and the Culture of Silence“ zaranja duboko u ružnu istinu o osramoćenom filmskom producentu.

Redakcija

jutarnji.hr

Smrad “Weinsteinovog efekta”, pet godina nakon što su osvanule informacije o mračnoj seksualnoj vladavini terora Harveyja Weinsteina (70), još uvijek se osjeća. Nova knjiga autora Kena Aulette “Hollywood Ending: Harvey Weinstein and the Culture of Silence“ zaranja duboko u ružnu istinu o osramoćenom filmskom producentu.

– On je imao neku predstavu u glavi da mu je tijelo privlačno uprkos iskazima svjedoka u kojima su naveli da je smrdio na izmet, da je na genitalijama imao ožiljke te da su mu leđa puna bubuljica, rekao je 80-godišnji autor knjige za Fox News te dodao kako je on sve to smatrao darom od Boga.

Auletta je razgovarao s više bivših zaposlenika filmskog studija Miramax, Weinsteinovim tužiteljima, pa čak i s poslovnim partnerom i bratom bivšeg filmskog producenta, Bobom Weinsteinom. U jednom poglavlju knjige prepričava i svjedočenje bivše glumice Jessice Mann, koja ga je tužila za silovanje.

Oscarom nagrađeni producent ‘Zaljubljenog Shakespearea‘ služi 23 godine zatvora nakon presude za silovanje i seksualni napad te neuspjelog pokušaja poništavanja kazne.

Mann je na suđenju Weinsteinu 2020. svjedočila kako ju je silovao 2013. u hotelu DoubleTree u centru Manhattana. Primijetila je kako su mu genitalije bile toliko deformirane i da je nekoliko trenutaka prije njihovog susreta koristio tabletu za postizanje erekcije.

– Prvi put kad sam ga vidjela potpuno golog mislila sam da je deformisan. Ima ekstremne ožiljke za koje nisam znala je li možda bio žrtva opeklina, ali nije imalo smisla. On nema testise i čini se kao da ima vaginu, rekla je Mann tokom sudskog procesa.

Žrtve su ga se bojale

Auletta je za Fox News ispričao i kako su se Weinsteinove žrtve bojale govoriti o ovome zbog straha od njegove osvete.

– Bojali su se da ga ne izazovu i da ih ne prozove lažljivcima. Znali su da će ih on napasti ili kazniti. Imao je ogromnu moć u medijima, rekao je Auletta. Dodao je da je Weinstein bio spreman platiti tim ženama određenu svotu novca da šute.

Preuzeto sa: jutarnji.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije