DogađajiLjudiMjestanajnovijeO događajimaO životuPojaveRadoznala Lola

Danijel Marjanović: Neopisiv je osjećaj vidjeti sreću na licu klijenta kojem ste uljepšali kosu

Da su za uspjeh, čak i na našim prostorima, potrebni upornost, želja za učenjem, nevjerovatan trud i talenat dokaz je Danijel Marjanović, jedan od najpopularnijih frizera u Banjaluci koji je sa nama podijelio kako su izgledali njegovi počeci, ali koji su mu to planovi za budućnost.

Redakcija

Dragi Danijele, Prije svega hvala vam što ste odvojili vrijeme za ovaj razgovor.

Jedan ste od uspješnijih frizera regiona, a uz to ste i prilično mladi, recite nam nešto više o svojim počecima, učenju i odluci da baš frizerski poziv bude vaš poziv?

Moji početak frizerske karijere je bila “Frizerska akademija Željko” ljubav prema ovom poslu sam imao već u srednjoj školi, nakon završene frizerske akademije dvije godine sam bio dio Željkovog tima, gdje sam od pomoćnog radnika došao do pozicije frizera i tu je nastala ljubav prema farbanju kose, za šta sam se kasnije kao samostalan frizer i eudkovao kroz mnogo programa u okruženju i inostranstvu. Sreća koju vidite na licu klijenta kome uljepšate kosu, budi neopisiv osjećaj i to je ono sto je stavilo pečat na odluku da postanem frizer…

Naslovi na brojnim portalima govore o vašim odlascima na takmičenja, edukacijama i novim znanjima. Osjetite li napredak nakon svakog od tih odlazaka iz BiH, kao što ste i napisali ispod jednog od postova na vašem ig profilu prilikom odlaska u London?

Ja sam imao sreću da kroz posao upoznam divne ljude i ostvarim divne kontakte, koji su me doveli i do daleke Kine. Svaki put kada odem na neko poslovno putovanje vratim se drugačiji, kao što sam i pisao na društvenim mrežama, napredak vidim isključivo na sebi, jer nekad shvatim gdje griješim, gdje mogu biti bolji, a gdje sam u rangu sa frizerima iz okruženja i svijeta, a onda se trudim da sve to prenesem na svoj tim da zajedno budemo kvalitetniji i “jači”.

Kako vi kao mlad frizer vidite frizersku scenu BiH? Gdje je prostor za napredak, a gdje idemo u korak s trendovima?

Kao mlad frizer u BiH vidim mnogo potencijala u tržištu, ali nažalost malo interesovanja među mladim frizerima za edukaciju i “praćenje komercijalnih trendova” prostora za napredovanje imamo u smjeru društvenih mreža jer naši frizeri su malo aktivni na društvenim mrežama, a što se tiče koraka sa trendovima svakako je kvalitet koji pružaju određene kolege, s obzirom na platežnu moć i dostupne brendove, ogroman broj kolega ima radove kojih se ne bi postidjeli  ni da ih predstave u nekim evropskim gradovima…

Bićete dio biznis foruma predstojećeg Masterclassa u organizaciji Željka Samardžije, 30.10. u Banjaluci, zajedno s nekim od najvećih imena regionalne frizerske scene. Kako gledate na ovakve događaje i na sve što Željko već godinama radi za bh frizersku scenu?

Da, biću dio biznis foruma i moram da kažem da mi je velika čast, jer sve ovo što radi Željko za našu struku je ispred vremena u kom živimo, uvijek se radujem svakoj njegovoj edukaciji koju on posjeti jer znam da nakon toga slijedi prenošenje znanja na način koji samo on zna, a moram priznati da nam nedostaje ovakvih događaja i da se nadam da ću u skorije vrijeme i ja organizovati jedan u saradnji sa kolegama iz regiona…

Gdje vidite Danijela za 5 godina? Da li planirate ostanak u BiH?

Danijela vidim kroz par godina kao “konsultanta” za male frizerske salone, i zastupnika za neki poznati svjetski brend kozmetike za kosu.
Mogu da se zamislim da živim u BiH, ali s obzirom na to da sam čovjek koji vjeruje da su sreća i ljubav ono što nam najviše treba i što nas pokreće, nije isključeno da je neću potražiti negdje van granica BiH

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije