Da li ste znaliLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Ko su deset najmlađih milijarderki na svetu i kako su stekle bogatstvo

Njihovo bogatstvo samo raste.

Redakcija

zadovoljna.nova.rs

One imaju manje od 40 godina i milijarde na računu, uglavnom zahvaljujući nasledstivu, talentu i uspešnim biznis idejama.

Način sticanja bogatstva se drastično menja – uprkos tome što i dalje postoji veliki jaz između plata muškaraca i žena, na Zapadu se sve više smanjuje. Mnoge mlade žene iskoristile su društvene mreže i tehnologiju da plasiraju svoje ideje na tržište i tako se obogate.

Ipak, na listi deset najmlađih milijarderki iz 2022. godine najviše je onih koje potiču iz već bogatih porodica, a najmanje onih koje su same stvorile imperije.

Od prošle godine do sada se nije mnogo toga promenilo i ovih deset mladih žena trenutno uživaju u milijardama.

Karolin Hagen Kjos: 37 godina i 2,1 milijardi dolara

Ona je norveška biznismenka i naslednica Holding korporacije porodice Canica. Živi u u Švajcarskoj. Početkom 2018. bila je najbogatija žena Norveške. Godine 2014. izabrana je za predsednicu uprave porodične kompanije. Takođe je dobila jasnu većinu akcijskog kapitala u periodu 2014–2015.

Vitni Vulf Herd – 31 godina i 1,5 milijardi dolara

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Whitney Wolfe Herd (@whitney)

Osnivačica dejting aplikacije Bumble, Vitni Volf Herd, sama je zaradila svoje bogatstvo. Kada je 2014. pokrenula aplikaciju fokusiranu na žene, a u kojoj one koje traže partnera moraju da naprave prvi korak, mnogi su bili skeptični da će uspeti.

Ali vizija Volf Herd – da će aplikacija zapravo osnažiti žene da donose sopstvene izbore, se obistinila. Bumble je postao brend i doživeo rast koji podrazumeva mnogo više od puke dejting aplikacije.

Eva-Marija Braun Lojdike – 34 godine i 1.5 milijardi dolara

Ona poseduje 12 odsto jednog od vodećih svetskih dobavljača zdravstvenih usluga, B. Braun Melsungen. B. Braun Melsungen je proizvođač medicinskih uređaja i osnovan je 1839. godine kao skromna apoteka koja prodaje biljne tretmane.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije