LjudiRadoznala Lola

Hiljadu riječi o Kseniji Pajić

Rođena Riječanka, Ksenija Pajić, u glumačke vode uplivala je upisom na Akademiju dramskih umjetnosti na kojoj je i diplomirala 1984. godine. Kao srednjoškolka, džeparac je zarađivala radeći kancelarijske poslove i, kako sama kaže, to je naučilo da odgovorno pristupa zadacima, ali…

Redakcija

Rođena Riječanka, Ksenija Pajić, u glumačke vode uplivala je upisom na Akademiju dramskih umjetnosti na kojoj je i diplomirala 1984. godine. Kao srednjoškolka, džeparac je zarađivala radeći kancelarijske poslove i, kako sama kaže, to je naučilo da odgovorno pristupa zadacima, ali i da bolje raspolaže teško zarađenim novcem. Kasnije, kao studentica je počela raditi na Dubrovačkim ljetnim igrama što je bila prekretnica u njenom životu.

Imala je sreće da je još kao mladu glumicu primijeti glumac i reditelj, Relja Bašić, nakon čega je dobila i stalni angažman u Dramskom pozorištu Gavella.

Ksenija1

Njenu filmsku karijeru obilježila je uloga Matilde u filmu Dejana Šoraka, “Oficir s ružom”. Kada god naiđete na neku listu najseksi scena iz Jugo-filmova, Ksenija Pajić i Žarko Laušević biće na toj listi i mnogi će upravo ovaj film isticati kao onaj kojim se proslavila.

Bila je u braku sa Emilom Vukovom, sinom poznatog pjevača, Vice Vukova. Ksenija nikada nije govorila o razlozima razvoda i svoju intimu ljubomorno čuva od očiju javnosti. Ima kćerku Vitu za koju, kako kaže, ima urođen talenat za muziku naslijeđen sa očeve strane.

Ksenija3

Iako je karijeru započela kao glumica na filmu, proteklih deset godina karijere posvetila je igranim serijama i po riječima mnogih, nekrunisana je kraljica hrvatskih telenovela. Sve je počelo angažmanom u sapunici “Villa Maria” gdje je imala jednu od glavnih uloga, zajedno sa Žarkom Radićem, Damirom Markovinom te koleginicom Jelenom Veljačom.

“Villa Maria” je bila prva hrvatska telenovela, a obilovala je intrigama u poslu i ljubavi gdje su životi tri porodice bili isprepleteni na nekoliko strana.

Ksenija4

Njena televizijska karijera i uspon kao glumice u sapunicama nastavlja se sa serijom “Ljubav u zaleđu” iz 2005. godine gdje glumi Kseniju, urednicu trač časopisa “Stars”.

Ksenija5

Ksenija Pajić važi za najplaćeniju hrvatsku glumicu čiji honorari iznose i do 4000 kuna po epizodi.

I u petoj deceniji života, Ksenija izgleda bolje nego ikad i kaže da se raduje svakom novom snimanju. Svaku novu ulogu shvata kao izazov i ne razmišlja o njima lično. Često upoređuje glumu i gimnastiku koju je trenirala u mlađim danima. Za Kseniju, priprema za skok jednako je važna kao i sam čin leta. U glumi, priprema za ulogu jednako je bitna kao i sam trenutak stajanja pred objektiv kamere i zbog toga joj je bitno da njene uloge budu dobro napisane i razrađene.

Ksenija8

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije