Hrabra LolaLoliteti

Lolitet: Zizza Shoes, prepoznatljiv bh. brend ručno rađenih cipela, torbi i novčanika

Zerina Gegić je od malih nogu voljela cipele, a sa godinama je rasla i njena strast prema modi i dizajnu. No, kod nje nije sve ostalo samo na maštanju i snovima – 2015. godine ova talentovana mlada žena pokrenula je…

Vesna Drakulic

Zerina Gegić je od malih nogu voljela cipele, a sa godinama je rasla i njena strast prema modi i dizajnu. No, kod nje nije sve ostalo samo na maštanju i snovima – 2015. godine ova talentovana mlada žena pokrenula je sopstveni posao dizajniranja i izrađivanja cipela u svojoj rodnoj Tuzli. Danas osim njih u njenoj kompaniji „ZiZZa shoes“ nastaju i novčanici i torbe.

Kada je pokretala posao najveći problem joj je bio taj što u Bosni i Hercegovini nije mogla da nabavi potrebni repromaterijal nego ga je morala uvoziti iz Italije, Slovenije i Srbije. Osim toga, bilo je veoma teško pronaći kvalitetne majstore koji poznaju ručni rad i žele raditi jer je, kako sama kaže, taj zanat je u BiH poprilično zaboravljen. Nada se da će uspjeti da ga ožive.

Da bi se napravio jedan par cipela potrebni su modeli, herikteri i majstori koji po Zerininom dizajnu izrađuju svu obuću. Ona sama dizajnira sve što nastaje u ovoj kreativnoj radionici, ali i prisustvuje svakoj fazi izrade.

Foto: ZiZZa shoes

„Proces nastanka jednog para cipela započinje mojim dizajnom po kojem modelar pravi šablone. Na osnovu šablona kroje se materijali, a zatim su u rukama heriktera koji ih šivaju. Dalji dio procesa izrade je prepušten majstorima koji montiraju finalni proizvod. Sve faze karakteriše ručna izrada”, objašnjava Zerina i dodaje da se za izradu koriste isključivo prirodni materijali – talijanska koža, baršun i saten.

Cipele dizajnira isključivo po sopstvenim idejama, a kupci za neke modele mogu sami izabrati vrstu i boju materijala. Zerina ističe da se ona i njen tim uvijek trude da ponude što više modela kako bi svaka dama pronašla cipele, torbu ili novčanik koji joj savršeno odgovaraju. U dizajniranju proizvoda inspiriše je umjetnost, istorija, priroda, muzika, životne situacije i žene u njenom okruženju. Kvalitet, ručna izrada, vrhunski materijali i elegantan i bezvremenski dizajn praćen trendovskim bojama krase sve proizvode, pa tako i kolekciju za jesen/ zimu 2017./2018. godinu.

Foto: ZiZZa shoes

“Predstavit ćemo nove modele, no u ponudi će se naći i ovi dosadašnji, ali rađeni u drugim materijalima i kombinacijama boja. Blok peta i kvalitetni ručno rađeni ukrasi su još neki od detalja iz kolekcije jesen/zima. Od materijala dominiraju koža i pliš (baršun), kao i saten u trendovskim bojama poput jarko crvene. Model torbe ‘Lina’ smo pripremili i za jesen u bojama kože koje će se lako iskombinirati sa ostatkom outfita“, priča Zerina.

Ukoliko želite da u svom ormaru imate ručno rađene cipele ili da nosite torbu i novčanik sa potpisom Zerine Gegić možete ih naručiti preko Facebook stranice i Instagrama „ZiZZA shoes“, a uskoro će to biti moguće i preko WEB shopa ovog bh. brenda. Za naše vjerne čitaoce Lola magazin i Zerina su pripremili jedan predivan ručno rađeni kožni novčanik. Da biste ga baš vi osvojili potrebno je da objavite ovaj tekst na svom Facebook profilu i napravite printscreen objave koji ćete nam poslati u inbox Loline Facebook stranice. Prijave prikupljamo do utorka, 21. novembra, u podne, nakon čega ćemo putem slučajnog odabira nagraditi jednog čitaoca. Srećno!

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije