KulturaRadoznala Lola

Deset LGBT pjesama koje su obilježile ovu godinu

Osim sto pedesetog prikazivanja serijala “Sam u kući” u nizu, značajnog mršavljenja novčanika, a debljanja njegova vlasnika, još su jedan neizbježan topos novogodišnjeg folklora i top ljestvice.

Redakcija

Izvor: Crol.hr

Naša ambiciozna lista okupila je najbolja glazbena izdanja 2017. godine. Donosimo vam fenomenalan ansambl najrazličitijih žanrova i cijelu plejadu ridikulozno talentiranih LGBT izvođača i LGBT prijatelja koji su svojom glazbom ove godine trijumfirali.

Bliže se praznici – savršeno vrijeme za odmor, prejedanje i nadoknađivanje nemara prema pop kulturnim uracima objavljenim tijekom godine koje zbog života pod čizmom kapitalizma nismo uspjeli dostojno dočekati. Jedna od domena kojom biste se svakako trebali pozabaviti kad počistite sve u kuhinji jest glazba.

Godinu na izmaku obilježio je niz fantastičnih izdanja koja je vaš Crol.hr sakupio na jedno mjesto. Predstavljamo vam svoj superposebni Top 10 LGBT pjesama 2017. godine! Lista uključuje pjesme LGBT izvođača, kao i komade LGBT prijatelja eksplicitno LGBT tematike. Započinjemo s odbrojavanjem i unaprijed molimo za oprost ako smo izostavili vaše favorite – takva je, naprosto, priroda lista!

10) Halsey – Strangers ft. Lauren Jauregui

Pop zvijezda u sve strelovitijem usponu Ashley Nicolette Frangipane poznata pod pseudonimom Halsey ovogodišnjim je konceptualnim albumom “Tragic Fountain Kingdom” željela dokazati da je uspješna i u pisanju radiofoničnih pjesama. U tome je svakako uspjela, a jedan je od ljepših primjera skriveni adut albuma. “Strangers”, otpjevana u suradnji s bivšom članicom Fifth Harmony Lauren Jauregui, odličan je komad retro synth popa u kojem dvije žene opisuju nesigurnost koju osjećaju pred svojim sklonostima, ne želeći se identificirati kao ljubavnice, već kao dvije strankinje s istom gladi. Toplina vokala i pamtljivi refren daju ovoj neopterećenoj, ležernoj pjesmi posebnu draž kakva je sve rjeđa u srednjostrujaškoj pop glazbi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije