DogađajiKulturaMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Ekskluzivan intervju Emme Watson o povratku u Hogwarts

Teško je povjerovati za ljubitelje serijala o Harry Potteru da su prošle dvije decenije otkako je Daniel Radcliffe prvi put uzeo u ruke svoj štapić i postao ‘Dječak koji je preživio’.

Prevela: Anja Delić Redakcija

vogue.com

Ali, ovog januara, specijal “Harry Potter 20. godišnjica: Povratak u Hogwarts” (Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts) obilježio je ovu prekretnicu predivnim i iskrenim ponovnim okupljanjem.

U ovom specijalu možete vidjeti glumačku ekipu kako plešu valcer u Velikoj sali Hogwartsa i otkrivaju tajne sa snimanja u zajedničkoj sobi Gryffindora. U ovom dvosatnom jedinstvenom serijalu možete čuti i o izazovima na koje je nailazila sada 31-godišnja glumica Ema Watson tokom 10 godina snimanja ovog serijala.

Emma se prisjeća da je kao desetogodišnjakinja toliko željela tu ulogu do te mjere da je to zabrinulo njene roditelje; dana kad se “zaljubila” u Toma Feltona (Draco Malfoya); i vremena kada je razmišljala da napusti franšizu jer “nije mogla da podnese pritisak slave”.

Serijal je prepun emotivnih trenutaka, a jedan od najemotivnijih je scena u kojoj se ona i Rupert Grint (Ron Weasley) prisjećaju svog zajedničkog odrastanja i priznaju da će uvijek biti jedno drugom porodica čak i ako se ne viđaju stalno. Tokom njihovog zagrljaja i dok Watson briše suze, čak će i manji obožavatelji ove franšize zagarantovano zaplakati.

Foto: vogue.com

U nastavku vam prenosimo eskluzivan intervju Watsonove za Vogue magazin o najemotivnijim detaljima ovog serijala.

Vogue: Da li se sjećaš kada si prvi put čula za mogućnost ponovnog okupljanja povodom 20. godišnjice?

Emma Watson: Tom (Felton) je organizovao “19-godišnje okupljanje”, tako da je od tada već u mojim mislima bila ideja o 20. godišnjici.

Kakav je bio osjećaj ponovo biti sa svojim kolegama na tim nevjerovatnim setovima?

Iskreno, kao u raju. Tako sam srećna da ovaj filmski set i dalje postoji. Većina ih se ruši čim se scena završi. Tako sam srećna što su ga održali kako bi ljudi mogli uživati i dalje, uključujući i mene. Stuart Craig je zaista genije. Ono što je on uradio je savršenstvo.

Kakav je bio osjećaj sjediti opet u sobi Gryffindora zajedno sa Danielom Radcliffom i Rupertom Grintom?

Bilo je veoma emotivno, ali takođe intenzivno imati takav intiman trenutak koji je pomno posmatran. Uglavnom sam bila srećna jer je postojao posrednik koji nam je postavljao pitanja i bio svjedok koliko smo drugačije – i slično – se prisjećali stvari. Sviđa mi se kako smo se svi sjetili različitih stvari.

Govorila si o svojoj dječijoj zaljubljenosti u Toma Feltona i obožavatelji su se oduševili tim. Kakav su utisak ostavile reakcije obožavatelja na tebe i Toma?

(Smije se.) Čujemo se skoro svake sedmice, i mislimo da je to slatko.

Pred kraj si imala divan trenutak sa Rupertom. Da li je to za tebe bio najemotivniji trenutak ovog okupljanja ili je bilo nešto drugo?

Ne, to je za mene definitivno bio najemotivniji trenutak. Kad Rupert nešto kaže, on to zaista misli. Bila sam toliko zatečena njegovom ranjivošću i ljubaznošću i što je odlučio da to javno kaže. Slično se osjećam vezano za Dana, zaista me je dirnulo koliko je godinama razmišljao koliko je meni bilo drugačije kao djevojčici.

Reakcija javnosti na ponovno okupljanje je bila nevjerovatna. Da li imate neki zajednički grupni chat ti, Dan i Rupert, i da li ste razgovarali o tome?

Obojica mrze WhatsApp i telefone uopšte. U stvari, sve troje se trudimo da ne koristimo ove aplikacije što nam ponekad otežava komunikaciju. Nismo u grupnom chatu, ali razgovaramo pojedinačno. Skoro mi je Rupert slao slike svoje kćerke i obožavam to. Dan i ja uglavnom pokušavamo da smirimo jedno drugog. Oboje se uglavnom trudimo da ne budemo u centru pažnje, tako da je lijepo imati jedno drugog kao podršku, znajući da ćemo opet biti u centru pažnje javnosti.

Kada bi mogla da se vratiš u prošlost i razgovaraš sa 10-ogodišnjom verzijom sebe koja je bila toliko željna da glumi Hermionu da je to uplašilo njene roditelje, šta bi joj rekla?

Mogla bih napisati čitav članak na tu temu jednog dana.

Koje su najveće lekcije koje si naučila radeći na filmovima o Harry Potteru?

Mislim da nije postojalo ništa o čemu nisam učila. U tome se krila ljepota toga. Bio je to moj vrtić, škola i fakultet. Životinje, specijalni efekti, medijski treninzi, vratolomije… bilo je beskrajno. Osjećam se tako zahvalno.

I, da li bi se opet vratila u Hogwarts na još jedno okupljanje za 20 godina?

Definitivno.

Šta je sljedeće što te čeka u 2022. godini?

Moraćete da sačekate i vidite, ali mogu samo reći da radim na dosta projekata…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije