DogađajiLjudiMjestanajnovijePojave

Milena Radulović o traumi nakon silovanja: Osjećala sam gađenje i nepoštovanje prema sebi

Nakon što je Milena Radulović prošle godine javno optužila poznatog režisera, scenarista i učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i tako šokirala cijeli region, sada je iznijela još detalja nemilog događaja koji je obilježio njen život.

Redakcija

klix.ba

Mlada srbijanska glumica priznala je kako joj je bilo teško izgovoriti sebi dvije bitne riječi, ali i da je poslije istih osjetila veliko olakšanje.

“Psihologinja mi je dala zadatak da je pogledam u oči i da joj sa punim povjerenjem kažem da nisam kriva. Prošlo je više od 45 minuta dok se cijelo moje tijelo grčilo u pokušaju da to izgovorim. Kada sam uspjela, zacenila sam se od plača”, prisjetila se Milena u sklopu dokumentarnog serijala “Ona se budi”.

Za glumicu, koja je izjavila kako je Aleksić silovao više puta dok je bila maloljetna, cijeli proces priznavanja bio je izuzetno težak.

“Kada je sve ispričano i kada sam sebi priznala da sam žrtva i oslobodila se tereta odgovornosti, osjetila sam se bolje”, priznala je.

Opisala je i kako se osjećala nakon samog čina.

“To je jednostavno duboko gađenje i nepoštovanje prema sebi. Potpuna oduzetost u situacijama kada bi trebalo da se zauzmeš za sebe. Nisam mogla da se zauzmem za sebe ni minimalno, iako nisam rođena kao takva”, prepričala je.

Mileni, koja je u Aleksiću vidjela svoga drugoga oca, nije bilo jasno kako se takvo što moglo dogoditi.

“Taj prelazak iz jednog porodičnog odnosa u odnos zlostavljača i žrtve je toliki šok da se čovjek suštinski osjeća kao da se to nije desilo. Nakon toga počinje da liči da neki san, ali tijelo, duša i glava znaju da nije”, prepričala je ona.

Milena nije bila jedina koja ga je prijavila za silovanje. Pored nje to je učinilo još nekoliko djevojaka koje su pohađale njegovu školu glume, a među njima se našla i glumica Iva Ilinčić.

“Meni je taj čovjek bio sve na svijetu, i kada počne da se dešava nešto takvo sa osobom koja vam je kao otac, s kim dijelite najljepše i najgore trenutke, razgovarate o problemima u porodici, školi, onda vam nije jasno da se to zaista dešava”, ispričala je Iva u istom serijalu.

Dodala je i kako se u tom trenutku osjećala potpuno bespomoćno.

“U tom trenutku nemaš opciju, prvo zato što si dijete, drugo kada dođeš kući i posložiš sve opcije u glavi – ako kažeš roditeljima da se to dešava, padaju ti najgore stvari napamet, da će tata otići i ubiti ga… Na kraju sve dođe na to da toliko duboko to potisneš i da se praviš da se ne događa”, istakla je glumica.

Inače, Aleksić koji je optužen za četiri krivična djela silovanja i pet krivičnih djela seksualnog uznemiravanja, negirao je sve tvrdnje.

“Ova optužnica je glupost! Greška je sve što je navedeno. Ovo su bolesne tvrdnje da sam izvršio ova krivična djela s kojima nemam apsolutno ništa”, izjavio je i dodao kako su djevojke vukle traume jer su imale loše porodične odnose.

Veliki broj ljudi, kao i kolega stao je na Mileninu, ali i stranu drugih djevojaka koje su prošle isto što i ona.

Preuzeto sa: klix.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije