najnovijeZabavna Lola

Na Netflix je konačno stigao dokumentarac o Kanye Westu o kojem se već sada ne prestaje pričati!

Zanimljiv dokumentarac na kojem se radilo čak 20 godina!

Redakcija

fashion.hr

Na streaming platformi Netflix stigao je dugoiščekivani dokumentarac poznatog američkog repera Kanyea Westa po nazivom „Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy“. Dokumentarac u tri epizode prati Kanyeov život od samih početaka njegove karijere pa sve do danas, a prvu epizodu u trajanju od 90 minuta možete već sad pogledati na Netflixu.

Kontroverzni američki reper Kanye West napokon je javnosti predstavio dokumentarac o svom životu „Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy“ koji se počeo snimati početkom 2000-ih godina. Dokumentarac prati Kanyea od njegovih najranijih početaka pa sve do njegovog postanka velike zvijezde.

Materijale je Kanye skupljao zadnjih dvadeset godina, a među njima se nalaze rijetke i nikad prije viđene snimke, pa čak i kućni snimci. Film su režirali dva filmaša Clarence „Coodie“ Simmons i Chike Ozah. Njih dvojica su takođe sarađivala s ovim poznatim muzičarem na spotu za pjesmu „Through the Wire“ koja je bila Kanyeov muzički proboj na MTV-u 2003. godine.

Snimanje ovog dokumentarnog filma trebalo je završiti još ranih 2000-ih godina kada je Kanye osvojio svoju prvu nagradu Grammy. Međutim, Kanye West je iz „repera iz susjedstva“ narastao u muzičkog i modnog umjetnika pa je promijenio mišljenje u vezi ovog velikog projekta.

Nakon nekoliko pogrešnih početaka, rediteljski dvojac je napokon pronašao ‘zajednički jezik’ s muzičarem te je posljednjih godina provodio još više vremena s američkim reperom i to u trenutcima najvećih kontroverzi. U dokumentarcu ćemo imati priliku vidjeti i Kanyeovo kandidovanje za predsjednika te duboke lične trenutke poput njegove borbe s mentalnim zdravljem.

Zanimljivo je i to da sam Kanye West ne želi da iko gleda navedeni dokumentarni film. Još je u decembru izjavio kako nije zadovoljan što je film objavljen u trenutnom stanju te da mora dobiti njegovo konačno odobrenje prije nego što bude objavljen. Međutim, Netflix koji je navodno otkupio film za 30 miliona dolara, nije na to pristao, a mnogi već tvrde da je film izvanredno, dirljivo i izazovno djelo. Ako vas zanima životna priča ovog kontroverznog umjetnika, pogledajte prvu epizodu na Netflix platformi već danas!

Preuzeto sa: fashion.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije