FantastičnonajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaŽivot

‘Feel good’ aplikacije koje će vam pomoći da se tokom dana osjećate bolje!

‘Self care’ aplikacije za svaki dan!

Redakcija

fashion.hr

Današnji život je vrlo ubrzan i često se osjećamo zarobljeni u vlastitom tijelu. Živjeti ubrzanim tempom bez mogućnosti predaha, dok nas osim posla, čeka hrpa obaveza i u vlastitom domu, je vrlo često zahtjevno i neizvedivo.

Sami sebi nabijamo paniku jer želimo sve obaviti, a jako je teško balansirati privatno i poslovno, osobito ako uz to sve imamo i obitelj. Biti majka i imati ostvarenu karijeru vrlo često je skoro pa nemoguća misija i u tom smislu naše tijelo akumulira jako puno stresa koji dugoročno može predstavljati problem za naše zdravlje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Slobodno vrijeme je danas vrlo dragocjeno i potrebno ga je do kraja iskoristiti. Često ne ostavljamo dovoljno vremena za sebe što se kasnije odražava na naše raspoloženje. Potrebno je svaki dan izdvojiti najmanje pola sata za sebe u kojem ćemo uživati u nekom hobiju, bilo to čitanje ili gledanje zanimljivog sadržaja, tjelovježba ili meditacija.

Na tržištu su dostupne jako dobre aplikacije pomoću kojih možemo meditirati, ali i koje nam pružaju pomoć u trenucima kada nam je teško, poput određenih strahova ili bilo kojim svakodnevnim situacijama s kojima se teško suočavamo.

Headspace

Riječ je o aplikacije koja se posebno bavi ranojutarnjom meditacijom. Psiholozi tvrde kako nas osjećaj s kojim se tog jutra probudimo prati cijeli dan. Ova aplikacija sadrži biblioteku od preko 500 meditacija koje pokrivaju različita područja od stresa i tjeskobe do suosjećanja. Prisutni su i treninzi koji će vam pomoći kako biste se oslobodili napetosti, vježbe joge i muzičke preporuke za opuštanje uma i tijela.

Ova aplikacija je idealna za one koji već ujutro žele odvojiti vrijeme za sebe kako bi im dan bio dobar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Happify

Riječ je o aplikaciji koju su razvili razni stručnjaci koji se bave mentalnim zdravljem. Koristeći najnovija istraživanja o pozitivnoj psihologiji, kognitivno-bihevioralnoj terapiji i savjesnosti, alati i programi na ovoj aplikaciji osmišljeni su kako bi vam pomogli da vratite kontrolu nad svojim razmišljanjima i osjećajima.

S obzirom na to kako su sve vježbe razvijene od strane vrhunskih stručnjaka, dokazano je kako će vam pomoći da biste vratili ravnotežu vašeg života u teškim situacijama u kojima se vrlo često svi nalazimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Five Minute Journal

Ovo je idealna aplikacija za one koji misle kako nemaju dovoljno vremena za sebe. Riječ je o aplikaciji koju vodite kao dnevnik upisujući u nju vlastite pozitivne osjećaje. Jedna od najboljih značajki ove aplikacije je njena vremenska traka pomoću koje vidite sve svoje stare unose i tako zapravo pratite vlastiti napredak.

Aplikacija takođe uključuje inspirativne citate, ali i photo alate pomoću kojih unosite vaše sretne fotografije i uspomene. Ova aplikacija svojim arhiviranjem sretnih trenutaka i fotografija nas svaki dan podsjeća koliko smo zapravo sretni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Preuzeto sa: fashion.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije