najnovijePraktična LolaRadoznala LolaSponzorisano

Saveti za postizanje vrhunskog orgazma

Osim što pruža osećaj zadovoljstva, seks utiče i na fizičko i psihičko zdravlje, a samim time doprinosi dobrom kvalitetu života.

Redakcija

Na temu seksa i seksualnosti je važno govoriti, a moderno društvo današnjice sve češće otvara ovu temu, ne skrivajući njen značaj. Kako je činjenica da postizanje orgazma ne podrazumeva svaki seksualni čin, naročito kada je u pitanju ženski deo populacije, saveti u vezi sa postizanjem vrhunca su mnogima veoma interesantni i ovo pitanje je uvek aktuelno.

U tekstu koji sledi ćemo sa vama podeliti nekoliko saveta u vezi sa pristupom seksu i trikovima koje možete primeniti na svoj seksualni performans, ne biste li što više uživali i iskusili vrhunski orgazam.

Samopouzdanje kao ključni faktor sjajnog seksa

Za seksualno iskustvo u kojem ćete i vi i vaš partner maksimalno uživati je pre svega potrebno samopouzdanje, ljubav prema sebi i vrednovanje sopstvenih vrlina. Ukoliko se, tome suprotno, stidite svoga tela, svog nastupa ili bilo kog dela sebe, vaš seksualni život će da trpi.

Seks je intimni čin koji podrazumeva ogoljenost i u doslovnom i u figurativnom smislu, te da biste doživeli seksualni vrhunac pre svega poradite na tome da se osećate prijatno u vezi sa sobom. Osećajući se poželjnom, osoba prenosi takvu energiju na čitavu situaciju i šalje partneru signale koji su najbolji afrodizijak.

Budite maštoviti, smeli i radoznali

Monotonija je jedan od najvećih neprijatelja dobrog seksa i zbog toga je važno saseći je u korenu ili čak preventovati je. Jednoličnost u seksu možete izbeći ukoliko se interesujete za nove i drugačije načine na koje možete postići osećaj zadovoljstva, pa unesite u svoj seksualni čin rekvizite, igračke ili se igrajte uloga. Okušajte se u novim pozama i istražujte erogene zone, a prilikom ovih poduhvata će vam najbolji prijatelji biti više no korisni lubrikanti. Inovacijama ovog tipa ćete uneti u seks dozu iščekivanja, otvoriti vrata fantazijama i dodatno se opustiti, a i zabaviti.

Bezbedan seks zarad prijatnijeg iskustva

Iako malo opasnosti i adrenalina mnogima predstavlja snažan stimulans, bezbedan seks je sasvim nešto drugo. Ukoliko pristupite seksu odgovorno, moći ćete lakše da se opustite i ovo će doprineti vašem ukupnom iskustvu.

Bezbedan seks ne znači da je on i dosadan, te vi još uvek možete iznenaditi partnera na neočekivanom mestu ili u neobičnom trenutku i dozvoliti adrenalinu da podigne vaš užitak na viši nivo.

Emotivna povezanost sa partnerom

Za zaista potpun seksualni užitak idealno je da postoji istinska emotivna povezanost među partnerima. Iako seks može biti zaista dobar i bez same ljubavi, činjenica je da emotivna veza sa partnerom može da učini čuda i sam osećaj vrhunaca savršeno da uobliči. Potrudite se da razumete partnerove želje i učinite da sam orgazam ne znači i završetak intimnog odnosa, već ostanite u partnerovom zagrljaju. Na ovaj način će svaki naredni odnos biti sve bolji, a svaki orgazam sve intenzivniji.

Poznavanje sebe

Da biste imali zaista sjajna seksualna iskustva morate na prvom mestu poznavati svoje potrebe, razumeti svoje fantazije i podeliti svoje želje sa partnerom. Otvoreno usmeravajte partnera na svoje erogene zone i istovremeno se interesujte za to šta njega najviše uzbuđuje u ovom kontekstu. U okviru upoznavanja svog tela, informišite se i u vezi sa izvođenjem Kegelovih vežbi i načinom na koji one mogu doprineti seksu.

Postizanje orgazma nije uvek jednostavno i prosto dato u okviru seksa, već ponekad zarad istinskog užitka morate investirati sebe u seksualni čin na više od jednog nivoa. Upoznajte i istinski zavolite sebe, a zatim uložite energiju u razumevanje partnera i izgradnju duboke konekcije sa njime.

Na ovaj način ćete otvoriti vrata seksualnim poigravanjima, opustiti se i u svoj seksualni život uneti vedrinu, koja će vas zatim povesti do vrhunskog užitka.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije