najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaSponzorisanoZabavna LolaŽivot

5 sjajnih savjeta za savršen ljetni make-up look!

Iako ga naprosto obožavamo i sa nestrpljenjem čekamo svake godine, ljeto sa sobo nosi i određene izazazove sa kojima se moramo nositi, posebno oni koji ni na najvećim vrućinama ne odustaju od šminke. 

Redakcija

A ima nas.

Bez obzira na vrućine, ako šminku koristite umjereno i na pravi način možete uvijek izgledati svježe i prirodno.

Za početak izbjegavajte teške pudere i koristite samo korektor da sakrijete sitne nedostatke.  Korektor će se nježno stopiti sa vašom kožom i prikriti sitne nedostatke, a nećete imati osjećaj težine na licu, neće se razmazivati. Vaša koža će izgledati bespreijekorno, a opet kao da nije našminkana.

Lagani puderi. Ako uprkos vrućinama želite da koristite puder, neka to budu lagani tečni puderi koji će vašem licu dati prirodan i mek izgled. Gledajte da to budu puderi srednje pokrivne moći, koji kriju sitne nepravilnosti i imaju matirajući efekat, ali nisu preteški već licu daju svježinu.

Koristite samo jedan proizvod kako biste istakli jagodice, usne i oči. Ne samo da ćete na ovaj način dobiti lagan, ljetni izgled, već ćete dobiti i monohromatski izgled koji je ljeti posebno popularan.

Vodootporna maskara! Investirajte u dobru vodootpornu maskaru  i ajlajner, jer bez toga je ljeto jednostavno nezamislivo.  U dm trgovinama možete naći veliki izbor maskara, brenda s.he koji će sigurno ispuniti sve vaše kriterijume ovoga ljeta.

Bronzer umjesto sjaja! Ove sezone preskočite svjetlucave proizvode i umjesto hajlajtera koristite bronzer za prirodan i neutraan izgled.  Bronzer izgleda fnomenalno na svim tipovima kože i uvijek ga postavjajte na one dijelove lica koji su najviše izloženi suncu.

Ljeto je godišnje doba, kada generalno treba koristiti što manje šminke, ali i onda kada je stavljate da to radite umjereno i da koristite kvalitetne proizvode. U dm prodavnicama potražite s.he stylezone make up proizvode koji će vam obezbijediti sve to, a ako ih kupite u periodu od 22.6. od 5.7.2022. uz active beauty digitalnu karticu ostvarujete i 20x više bodova.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije