najnovijeRadoznala LolaZabavna Lola

Šta je novo na Netfliksu u julu?

Čak i kada sjećanje na izolaciju počinje da blijedi, novi Netfliksovi naslovi nikada nisu bili više dobrodošli.

Prevela: Anja Delić Redakcija

Na spisku za strimovanje za ljeto 2022. su se našle slatke romantične komedije, distopijski trileri i akcioni epovi, da ne spominjemu dugo očekivanu adaptaciju Jane Austen i posljednje dvije epizode četvrte sezone Stranger Things.

Evo samo nekih od najuzbudljivijih novih izdanja na Netfliksu u julu.

  1. Stranger Things: Sezona 4, Vol 2 (1. jul)

Prvih sedam epizoda četvrte sezone naučno-fantastične senzacije pod vođstvom braće Duffer isporučilo je demonske zaposjednutosti od kojih se kosa diže, ruske trgovce ljudima, zadivljući susret sa pobjesnelim Demogorgonom i ubistvene obrte, dok je takođe poslala pjesmu “Running” od Kate Bush na vrh listi.

Posljednje dvije epizode, nakon mukotrpnog isčekivanja pet nedjelja kasnije, prikazaće Nancy kako pokušava da pobjegne iz Upside Down svijeta; Hopper, Joyce i Murraya koji pokušavaju da pobjegnu iz zatvora; i Eleven dok nastoji da povrati moći, dok Vecna usmjerava svu svoju energiju da zauvijek uništi Hawkins.

  1. Hello, Goodbye and Everything in Between (6. jul)

Zasnovan na istoimenom bestseleru Jennifer E. Smith, u režiji Michaela Lewena i doneseno na ekrane od strane producenata trilogije To All the Boys, ovaj šarmantni rom-kom prati srednjoškolske ljubavi Aidana i Clare. Pošto su sklopili pakt da se rastanu prije koledža, par planira epski posljednji sastanak, ponovo posjećuju sva ključna mjesta u njihovoj vezi. Ali, kada se prisjećanja pretvore u žaljenja, da li će moći da ispune svoj plan?

  1. Resident Evil (14. jul)

U osmodjelnoj zombi horor seriji Andrewa Dabba, inspirisanoj dugotrajnom, krvlju natopljenom franšizom, Ella Balinska je Jade Wesker, jedna od preživjelih epidemije virusa koji je izazvao globalnu apokalipsu prije više od jedne decenije. Njena misija?

Da se privedu pravdi odgovorni za stanje u svijetu, dok se brani od mnoštva zastrašujućih čudovišta, od ljudoždera mutanta do gigantskih glista i smrtnosnih pauka. Očekujte vratolomije od kojih vam zastaje dah, pucnjave, jezive scene i obilja radosti za ljubitelje originalnog filma.

  1. Persuasion (15. jul)

Persuasion opisuje pogled Carrie Cracknell na roman Jane Austen, u kome se sjajna Dakota Johnson pojavljuje u ulozi dvadesetgodišnjakinje Anne Elliot. Nakon što ju je zabrinuta kuma nagovorila da raskine vjeridbu sa mladim poručnikom u dobi od 19 godina, ona još uvijek njeguje slomljeno srce – ono koje još više boli kada se on vrati u njen život i kada mu se svidi njena slatka svastika.

Dodajte na to snimanje u stilu Fleabag-a, raskošne kostime, spektakularne enterijere i Henryja Goldinga kao radosno nestašnog zavodnika, i imaćete divnu romansu koja takođe uspijeva da probudi emocije.

  1. The Gray Man (22. jul)

Jedan od najskupljih filmova za strimovanje do sada, ovaj triler braće Russo prikazuje debi Marka Greaneya kao bivšeg operativca CIA-e i ubice na opasnom putovanju širom Evrope.

Ryan Gosling preuzima vođstvo, zajedno sa Anom de Armas, Regé-Jeanaom Pageom, Chrisom Evansom, Billyjem Bobom Thornton and Alfreom Woodardom. Kombinacija odličnog teksta sa zadivljujućim lokacijama i naelektrisanim scenama borbi, čini se da ima veliki potencijal da bude ljetnji hit.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije