najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaZabavna LolaŽivot

Najvažniji savjeti za njegu kože ljeti!

Iako ga volimo, ljeto nije baš najpogodnije godišnje doba za našu kožu. 

Redakcija

Naša koža je ljeti izložena raznim uticajima poput sunca i vjetra koji, ako ne njegujemo kožu na pravi način mogu ostaviti posljedice.  I zato je jako važno da koristite prave proizvode i da vodite računa o svojoj koži.

Evo šta kažu stručnjaci, na šta posebno treba da obratite pažnju kad je u pitanju njega kože ljeti.

Pojačajte upotrebu SPF-a

Iako bi kreme sa zaštitnim faktorom trebalo koristiti tokom cijele godine, činjenica je da to baš ne radimo, ali ljeti nikako ne bi trebalo da izostavljamo SPF i obavezno je da ga koristimo češće tokom dana.

Kreme sa zaštitnim faktorom bi trebalo stavljati tokom cijelog dana na dijelove kože koji su izloženi suncu.  Veoma je važno da novi sloj kreme nanosite svakih dva sata posebno ako se znojite ili plivate.

Lagana hidratacija je neophodna

Iako se ljeti prilično znojimo, to nikako ne znači da našoj koži nije potrebna hidratacija – naprotiv.  Ali, s obzirom na to da sezonska suhoća kože nije čest slučaj tokom ljeta gledajte da vam kreme za hidrataciju budu nešto lakše od onih koje koristite zimi.

U dm-u možete pronaći Balea dnevnu kremu koja u sebi sadrži aloe veru koja blago djeluje na kožu, lagana je i pogodna za normalnu do mještovitu kožu lica, kao stvorena za toplije dane i što je najbolje sadrži SPF tako da ne morate dodatno misliti i o tome.

Izbjegavajte proizvode koji zatvaraju pore

Zapušene pore dovode do pojave akni, mitisera i prištića, a to niko ne želi i zato je važno da birate nekomedogene proizvode koji ne zapušavaju pore i koji koži dozvoljavaju da diše.  Tokom ljeta izbjegavajte proizvode za njegu na uljnoj bazi, birajte lagane kreme koje se brzo upijaju i ne ostavljaju mastan trag.

Birajte proizvode koji u sebi sadrže salicilnu kiselinu, posebno ako vam je koža osjetljiva.

Detaljno čistite lice

S obzirom na to da se tokom ljeta više znojimo jer više vremena provodimo napolju i aktivniji smo, veoma je važno da ujutro i uveče detaljno čistimo lice kako ne bi došlo do crvenila, akni i mitisera.  Balea ima sjajan izbor umivalica namijenjenim svim tipovima kože, koje nisu agresivne, ali koje će detaljno očistiti kožu lica. I to je baš ono što nam je ljeti potrebno.

Budite pažljivi sa retinoidima

Iako ne postoji neki određeni sastojak koji bi u potpunosti trebalo da prestanete koristiti tokom ljeta, postoje oni sa kojima bi trebalo da budete nešto oprezniji nego inače.  Među njima su retinoidi.  Ljeti se na koži češće javljaju iritacije, a retinoidi kožu čine osjetljivijom i zato bi trebalo da ih koristite umjereno. Stručnjaci preporučuju da se upotreba retinola smanji ili da se pojača upotreba zaštitnih krema.

Obavezno osvježavajte svoju kožu tokom dana, posebno kad ste na moru, kad god primjetite da se koža crveni i da se pojačano znojite, poprskajte lice i tijelo osvježavajućim sprejom, a Balea ima onaj sa aloe verom koji će vaše tijelo osvježiti i njegovati.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije