LjudiMjestanajnovijePojavePraktična LolaRadoznala LolaZabavna Lola

ŠAMAR REALNOSTI koji nam je bio NEOPHODAN

Influenserka pokazala kako se na instagramu manipuliše slikom o savršenim telima čak i na video snimcima i srušila Internet. 

Redakcija

zena.blic.rs

Em Klarkson je influenserka koju mnogo ljudi rado prati, a posebno zbog toga što uvek kaži ono što zaista misli, a nedavno je privukla veliku pažnju pokazavši svima koliko društvene mreže mogu da iskrive sliku tela!

Em Klarkson se smatra zdravom dozom realizma koji hronično nedostaje u svetu društvenih mreža, a vrlo je moguće da je upravo iz tog razloga njena poslednja objava na Instagramu, koja tačno otkriva kako influenseri i slavne osobe mogu da digitalno iskrive sliku svog tela, postala viralna.

Video koji je objavila prikazuje upravo nju kako kroz aplikaciju za uređivanje videa sužava svoj struk, proširuje bokove i čini samu sebe višom, a u opisu stoji:

“Vrlo je vrlo lako manipulisati, pa iako je sve postalo malo klimavo kad sam se pomakla, da sam to učinila ispred belog zida i bila dovoljno vešta, vi to doslovno ne bi znali! Upoređujte s oprezom!!! Mislim da smo do sada postali svesni da postoji softver za uređivanje videa. Ali nisam sigurna da shvatamo koliko daleko to ide.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Clarkson (@em_clarkson)

Em je u videu pokazala kako uređuje ​​svoje telo pomoću aplikacije, istovremeno svojim pratiocima govoreći koje tačno delove tela poboljšava.

“Mogu stajati ovde ispred tebe sa svojim pravim telom, ali isto tako mogu da upotrebim aplikaciju da stanjim svoj struk, mogu proširiti bokove, mogu povećati grudi, mogu da porastem i postanem malo viša, mogu da učininim svoje noge tanjim, mogu čak da promenim svoj vrat i ramena i tada mogu da se krećem…

Mogu da postojim na vašem ekranu prikazujući telo koje ne posedujem. Mogu da promenim čak i svoje lice, mogu da promenim njegovu strukturu, boju svojih očiju, koristeći aplikacije mogu da budem šta god želim, i ne moram to da vam kažem”, objašnjava dok počinje da šeta po ekranu sa svojim “novim” telom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Clarkson (@em_clarkson)

Video je završila rečima koje podstiču na razmišljanje, a koje glase:

“Neka vam ovo bude podsetnik: sledeći put kada se budete osećali nesigurno jer ste videli nešto na Instagramu, znajte da je vrlo lako manipulirati slikom.”

Njena objava je prikupila više od 32 000 lajkova i mnoštvo komentara koji hvale Em.

“Neverovatna Ems, to je zastrašujući svet!! Moramo da se zaštitimo od ovog novog sveta iskrivljenih avatara iz stvarnog života”, “Nisam imala pojma da ovo možete da uradite videima jednako kao i fotografijama, prokleto zastrašujuće”, “Ovo je tako važan post! Hvala vam što ste istaknuli koliko društveni mediji mogu da budu nerealni!”, samo su neki od komentara!

Preuzeto sa: zena.blic.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije