DogađajiFantastičnoLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveSimpatično

Monika ima Daunov sindrom, ali ostvaruje svoje snove: Nedavno je šetala na Nedelji mode u Njujorku

Ona je ovim dokazala da Daunov sindrom nije prepreka za ispunjenje snova i srećan život.

Redakcija

ona.telegraf.rs

Monika Majes (14) iz Kanade nikada nije mogla ni da zamisli da će se pojaviti na modnoj pisti, a onda je postala jedna od prvih manekenki sa Daunovim sindromom koja je izašla na binu prestižne Nedelje mode u Njujorku.

Kako kaže, kada je izašla na pistu, osećala se hrabro i lepo.

– Moje prijateljice nisu mogle da veruju kada su me videle u prelepoj haljini, sa nadograđenim trepavicama i frizurom – rekla je Monika posle revije.

Njena majka Stefani ju je pratila na reviji i priznala da je briznula u plač kada je svoju ćerku ugledala na modnoj pisti.

– Nisam ni sanjala da to može da uradi, učinila me je tako ponosnom. Od malih nogu je volela sve što ima veze sa frizurom, šminkom i haljinama. Uvek smo slavili sve što radi i cenili je, a ona se nikad nije stidela kamera.

Poslednjih godina pronašla je inspiraciju u modelima sa Daunovim sindromom i to ju je podstaklo da i sama počne da se bavi modelingom – ispričala je Monikina majka.

Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom, a revija na kojoj je bila model to i dokazuje, te joj mnogi predviđaju svetlu karijeru.

Monika je ovim dokazala da Daunov sindrom nije prepreka za ispunjenje snova i srećan život. Takođe, Monika je i podsetnik svim roditeljima da veruju u svoju decu i da ih baš nikada ne ograničavaju, jer je i za njih samo nebo granica.

Preuzeto sa: ona.telegraf.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije