KulturanajnovijeRadoznala LolaZabavna Lola

Netflix: Nove serije i filmovi koje ćemo gledati u novembru

Novembar će biti uzbudljivo vrijeme za obožavaoce kraljevske porodice.

Redakcija

ultra.ba

Netflix će nam u novembru ponuditi nove sezone serija “The Crown” (9. novembra) i “Young Royals” (2. novembra), te novi dokumentarni serijal “Blood, Sex & Royalty” (23. novembar).

Od novih filmova izdvaja se istorijska drama “The Wonder” (16. novembar) u kojoj glumi Florence Pugh. Misteriozna priča o irskom fenomenu iz 19. vijeka u kojem su mlade žene tvrdile da su prestale da jedu, insistirajući na tome da su preživjele zahvaljujući vjerskoj intervenciji.

The Wonder je režirao Sebastián Lelio prema scenariju koji su zajedno napisali Lelio, Emma Donoghue i Alice Birch. To je filmska adaptacija istoimene knjige Emme Donoghue iz 2016.

Još jedno dugo očekivano Netflixovo izdanje je “Wednesday” (23. novembar) ― iz serijala o “Addams Family” fokusirana na srednjoškolsko iskustvo kćerke Wednesday. U seriji igraju Jenna Ortega, Luis Guzmán, Catherine Zeta-Jones, Fred Armisen, Gwendoline Christie i Christina Ricci.

Takođe puno se priča i o povratku Lindzi Lohan na male ekrane u filmu “Falling for Christmas”, koji će biti premijerno prikazan 10. novembra. U danima uoči Božića, mlada nasljednica doživi nesreću na skijanju. Nakon što joj je dijagnosticirana amnezija, ona se nalazi na brizi zgodnog vlasnika kuće i njegove kćeri.

Ili mrzite ili volite otkačenu ličnost Enole Homes čiji nastavak stiže vrlo brzo na Netflix (4. novembra.). S Millie Bobby Brown u glavnoj ulozi detektivke, drugi film prikazuje Enolu kako preuzima svoj prvi slučaj uz pomoć svog zgodnog brata Sherlocka kojeg glumi Henry Cavill.

Helena Bonham Carter se takođe vraća kao njihova majka Endoria i vjerovatno će samo nastaviti da proganja Enolina sjećanja.

Od reality serijala izdvaja se “Buying Beverly Hills” (4. novembar). Serija prati mogula za nekretnine Mauricija Umanskog dok vodi kompaniju za nekretnine na Beverly Hillsu s kancelarijama širom svijeta. Jedan od njegovih glavnih saradnika je Farrah, njegova kćerka i viši agent za nekretnine u Agenciji.

Alexia, druga kćerka, novije je zaposlena u kompaniji i tek počinje da se snalazi. Dok Mauricio, Farrah i Alexia zauzimaju centralno mjesto u seriji, pridružuju im se i njihovi saradnici iz Agencije.

Što se tiče starijih sadržaja, prve dvije sezone MTV-jevog hit reality-ja“Laguna Beach” pridružiće se servisu za striming 11. novembra.

Preuzeto sa: ultra.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije