AktivizamDogađajinajnovijeNaslovna vijestRadoznala Lola

PODRŽITE “MRVICE” KORIŠĆENJEM HUMANOG PARKINGA

Ukoliko parkirate vaše vozilo na neko od tzv. humanih parking mjesta u Banjaluci, označenih srcem, direktno ćete pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Redakcija

seesrpska.com

Banjaluka je pokazala svoju humanost bezbroj puta, te je i ideja gradske administracije o uvođenju „humanih pakringa“ naišla na podršku sugrađana.

Više porodica, među kojima su i Tubonjić i Savić, dobilo su podršku upravo iz sredstava sakupljenih od „humanih parkinga“ u proteklom periodu.

Ubuduće će dio sredstva biti raspoređen još jednoj porodici – Uletović za nabavku invalidskih kolica, a jedan dio za otvaranje i završetak centra za edukaciju i afirmaciju prijevremeno rođene djece i omladine pod nazivom „Moj mrvičasti kutak“, Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj „Mrvice“.

Ovu inicijativu Grad je pokrenuo prošle godine i ozvao Banjalučane da parkiraju na parking mjesta označena srcem.

Uz oznaku srca, kod ovih parking mjesta postavljen je i poseban saobraćajni znak na kojem je naveden i broj telefona putem kojeg se može uplatiti ovaj parking.

„Humani parking“ se plaća slanjem SMS poruke na broj: 083 51 24 i košta jednu konvertibilnu marku za jedan čas parkiranja.

Ova posebno označena parking mjesta nalaze se na tzv. Kraševom parkingu, kod zgrade Radio-televizije Republike Srpske, kod Gradskog stadiona, te na parkingu preko puta Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Preuzeto sa: seesrpska.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije