najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaSponzorisanoVauZabavna Lola

PPROSLAVILI SMO SVJETSKI NUTELLA® DAN: DAN KADA CIJELI SVIJET ŠIRI NUTELLA OSMIJEH

Ljubitelji Nutella® brenda su se, u subotu 4. februara u „Mepas Mallu“ u Mostaru, te u nedelju 5. februara u shopping centrima „Alta“ u Sarajevu i „Delta“ u Banjaluci, okupili kako bi proslavili Svjetski Nutella® dan i podijelili svoju Nutella® ljubav.

Redakcija

Svjetski Nutella® dan je proslavljen svuda u svijetu, kao i kod nas. Nekoliko stotina ljubitelja Nutella® namaza od lješnjaka je uživalo u Nutella® palačinkama sa lješnjacima, u palačinkama sa crvenim voćem – jagodama, borovnicama i malinama, kao i u palačinkama sa bananama. Poznati gastronomi Miran Karić u Sarajevu, Adi Bebanić u Mostaru i Maja Gojić u Banjaluci još jednom su pokazali koliko su vješti u dekorisanju palačinki po Nutella® receptima, a Nutella® obožavaoci su pokazali koliko vole omiljeni namaz od lješnjaka i koliko svoju Nutella® ljubav vole da dijele sa najmilijima.

Najveći Nutella® fanovi su rado fotografisali svoje uživanje na Nutella® druženju, a pozitivnu atmosferu sa slavljeničkog okupljanja su brzo podijelili na društvenim mrežama, kako to čine i hiljade Nutella® obožavaoca širom svijeta na Svjetski Nutella® dan.

Nutella® i Miran, Adi i Maja su svim Nutella® ljubiteljima podijelili i originalne Nutella® recepte za palačinke, kako bi se u dijeljenju Nutella® ljubavi uživalo svakoga dana, sa porodicom i svojim najmilijima.

Svjetski Nutella® dan se obilježava svakog 5. februara od 2007. godine, kada je američka blogerica Sara Rosso, spontano pokrenula slavljenički dan, kako bi ujedinila globalnu Nutella® zajednicu i proslavila Nutella® strast na društvenim mrežama. Od tada je Svjetski Nutella® dan globalni fenomen koji spaja hiljade fanova koji dijele svoje Nutella® priče i recepte širom svijeta.

Prepustite se Nutella inspiraciji, dijelite osmijehe i ove izuzetne trenutke sa najmilijima, svakoga dana.

O Nutella brendu:

Nutella® je rođena 1964. Jedinstveni namaz od lješnjaka koji milioni ljudi širom svijeta obožavaju, napravljen je od pažljivo odabranih visokokvalitetnih sastojaka, zahtjevnim procesom proizvodnje koji je inspirisan zanatstvom.

Danas se ovaj popularni namaz od lješnjaka proizvodi u 11 fabrika širom svijeta, dostupan je u oko 170 zemalja, a prodaje se već 59 godina.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije