KulturanajnovijePraktična LolaRadoznala LolaŽivot

Rolling Stone proglasio 100 najboljih hevi metal pesama svih vremena, ova je na prvom mestu

Čuveni magazin Rolling Stone 2021. objavio je listu 500 najboljih pesama svih vremena, među kojima je bilo samo šest metal pesama, a sada su to rešili da isprave listom 100 najboljih hevi metal pesama svih vremena.

Prenosimo Redakcija

Citymagazin

Ova lista obuhvatila je više od 50 godina pesama iz ovog žanra i mnogih podžanrova, odnosno sve od vremena prvog albuma grupe Black Sabbath pa do danas.

Na prvom mestu liste našla se baš pesma sa ovog albuma i u pitanju je naslovna pesma, Black Sabbath, koju je časopis nazvao „pravim metal originalom“ i za koju je rekao da prenosi „osećanje koje bendovi jure od tad i koje još uvek nisu stigli“.

Ovaj album, koji mnogi smatraju početkom metala, nastao je kao posledica noćne more koju je imao basista benda Gizer Batler, koji je sa svojim tadašnjim bendom Earth odlučio da plaši slušaoce kao da gledaju horor film.

Naziv Black Sabbath donet je kao omaž istoimenom filmu sa Borisom Karlofom, a nakon prepoznatljivog uvodom rifa Tomija Ajomija, pesmi su dodati i grom i zvuk crkvenog zvona.

Ovako izgleda top 10 deo ove liste:

  1. Black Sabbath – Black Sabbath
  2. Master of Puppets – Metallica
  3. Ace of Spades – Motörhead
  4. Breaking the Law – Judas Priest
  5. War Pigs – Black Sabbath
  6. Crazy Train – Ozi Ozborn
  7. Iron Man – Black Sabbath
  8. Raining Blood – Slayer
  9. Holy Diver – Dio
  10. Run to the Hills – Iron Maiden

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije