DogađajiKulturanajnovijeZabavna Lola

„APRILILI FEST“: Banja Luka, 30. mart – 1. april

BEOGRAĐANI OKREĆU BANJALUKU NAOPAČKE, ONAKO S NOGU…

Redakcija

Urnebesna zabava kuca na vrata Banjaluke! U susret Svjetskom danu šale, od 30. marta do 1. aprila u SD „Centar“ biće održan prvi „APRILILI FEST“,  jedinstven u Bosni i Hercegovini.

Dobro poznate predstave „Seks i glad“ Tarika Filipovića (1. april, 20. časova) i „Kakva ti je žena, takav ti je život“ Dragana Marinkovića – Mace (30. mart, 20. časova) banjalučka publika će prvi put vidjeti i ocijeniti uživo.

Iz Srbije nam dolazi urnebesna Standup.rs ekipa – Nikola Radojlović, Srđan Dinčić i Radomir Nestorović (31. mart, 20. časova).

Njihov rad je dokaz da zabranjene teme, politika, rat, religija, seksualnost, dobri-stari nacionalizam… mogu da zvuče potpuno urnebesno, ako je mikrofon u rukama duhovitog čovjeka koji stoji pred inteligentnom publikom, ne štedeći nikoga, pa ni sebe.

Bave se širokim spektrom tema, od ljubavnih odnosa do karikiranja domaćeg mentaliteta. Karakterišu ih nastupi izbrušeni do savršenstva i dinamika komunikacije s publikom.

Smijaćemo se do suza, kažu komičari. Prvo sebi, u sebi. Zatim svima oko sebe. Jer je smijeh lijek. Logično. Balkansko poluostravo i svi njegovi narodi utopili bi se odavno u onome što im kroz istoriju nudi politika, da nemaju ogromni talenat za humor, i da se tradicionalno ne šale na svoj račun.

Možda je baš zato komedija s nogu, kao svojevrsni društveni fenomen, koji je rođen u Americi sredinom 19. vijeka iz vodvilja i burleske, doživio najveći procvat upravo na scenama širom zemalja bivše Jugoslavije.

VAŽNO! Banjaluka regrutuje novu i luckastu, aprilili vojsku. Javite svima!

Šta je komedija s nogu? Ko i za koga je pravi? Kako? Kada? Šta reguliše priroda, a šta je moguće naučiti? Zašto je smijeh lijek? I poznaje li granice?

Sve to Banjalučanima će otkriti pionir i veteran u svijetu komičara, koji je za gotovo dvije decenije obišao više od 30 zemlja, na radost višemilionskog auditorijuma. Peđa Bajović regrutuje novu i luckastu, aprilili vojsku.

Prijave za trodnevnu radionicu su otvorene, a broj kotizacija ograničen. Zainteresovani treba da pošalju svoj komični video (trajanja do 60 sekundi) na adresu [email protected], koji će vidjeti i ocijeniti “komisija za prijem”.  Cijena edukacije na urnebesnoj akademiji uključuje ulaznice za tri festivalske večeri.

“APRILILI FEST” organizuje Support Marketing Centar, uz podršku grada Banjaluka i MaxBet uz kojeg ne zaboravljamo da je život igra!

Ulaznice za sve festivalske večeri moguće je kupiti na platformi gigstix.ba ili u knjižari “My Book” u Banjaluci. Rezervacije su moguće na broj telefona 051/303-860 (radnim danom od 9.00 do 16.30 časova) i na adresi [email protected].

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije