Da li ste znalinajnovijeNaslovna vijestRadoznala LolaZabavna Lola

Kako glumci snimaju scene seksa: Koreografija ili improvizacija?

Da li će se sve odigrati spontano ili je svaki dodir dobro isplaniran, mnogo zavisi od reditelja, otkrili su glumci.

Redakcija

mondo.ba

Seks na filmu zahtijeva ozbiljnu uvježbanost, koncentraciju i mukotrpan rad, ali i višečasovno ponavljanje dok reditelj ne dobije ono što traži. Da li možete da zamislite scenu u kojoj ležite goli ispod jakih reflektora, sa ekipom od 50 ljudi na setu i da simulirate intiman odnos sa potpunim strancem?

Sigurno vam ne bi bilo prijatno. Bez obzira što glumci dobijaju milionske honorare za ovaj zadatak, mnoge zanima da li se intiman odnos stvarno dogodi, da li slavni glumci imaju dublere ili je sve jedna dobro uigrana i uvežbana koreografija.

Prema mnogobrojnim svjetskim člancima, kažu da postoje dvije vrste reditelja – oni koji smatraju da će spontani pokreti bolje proći kod publike i oni koji će svaki pokret isplanirati do najsitnijeg detalja.

Ugovori u kojima su zaključene intimne scene imaju stroga pravila. Reditelj o svemu razgovara sa glumcima, zajedno prolaze kroz svaki dodir, a to je otkrio i Nil Patrik Harison o svojoj sceni u filmu Dejvida Finčera “Gone Girl”.

Rekao je da ni u jednom trenutku nije bilo mjesta za improvizaciju, već da je cijela scena bila maltene napamet naučena koreografija.

S druge strane, svima vam je dobro poznat film “Friends with benefits” u kojoj glavnu ulogu tumači Džastin Timberlejk. On je otkrio da je snimanje jedne intimne scene sa Milom Kunis trajalo satima i satima, zbog čega je bio iscrpljen od brojnih ponavljanja.

IZVOR: SHUTTERSTOCK/MOVIEMANIACSDE

Margot Robi je otkrila da je izabrala poseban metod prije snimanja svoje scene seksa u “Vuku sa Volstrita”. Kaže da je odlučila da smiri živce tako što se malo napila i sve je prošlo glatko.

Šta se dešava kada glumci ne žele da se skinu?

Postoje glumci koji nisu spremni da se u filmu prikažu potpuno nagi. Za takve slučajeve, kostimografi spremaju posebne futrole za muške glumce i samoljepljive trake kojima ženske glumice prelijepe polni organ.

Film “50 nijansi sive” prepun je eksplicitnih scena, a glavni glumac Džejmi Dornan otkrio je jednom prilkom kako se zaštitio da se ne bi vidjeli intimni dijelovi tijela.

“Vaši intimni dijelovi su netaknuti ako ih zaštite i stavite u kesu boje mesa. Sve spakujem unutra i učvrstim. To je vrlo čudna stvar koju radite svaki dan”, rekao je jednom prilikom.

Preuzeto sa: mondo.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije