LjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojavePraktična LolaRadoznala LolaZabavna Lola

Ovo je prva žena u istoriji s 400 miliona pratilaca na Instagramu

Više fanova na društvenoj mreži svih mreža imaju samo fudbalske zvijezde Ronaldo i Lionel Messi, a podrška Seleni i dalje raste.

Redakcija

gloria.hr

Bivša princeza Instagrama Hailey Bieber skupo je platila ruganje Seleni Gomez.

Suptilno imitiranje pjevačice na društvenim mrežama u stilu “ja to mogu bolje”, opaske na račun njenog izgleda i konačno, onaj TikTok video u kojem se s Kendall Jenner i Justine Skye, američkim modelom te pjevačicom, otvoreno ruga Seleni – pomogli su da se “predmet sprdnje” upiše u istoriju.

Selena Gomez postala je prva žena koja je dostigla nevjerovatnu brojku od 400 miliona pratilaca na Instagramu.

MAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Impresivna brojka znači da je pop pjevačica, glumica i dizajnerica, bez sumnje najomiljenija žena na toj društvenoj mreži. Više pratitelja imaju samo fudbalske zvijezde Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Uspon Selene Gomez do neslućenog broja pratitelja dug je i trnovit. Postala je glas oboljelih od lupusa, koristi svoj uticaj kako bi činila dobre stvari za neznane u istoj situaciji, a ne samo za sebe.

Objavama pogađa fanove u srce, iz svake fotografije i rečenice mogla se iščitati iskrenost, potreba da podijeli misli i strahove s fanovima povezane s teškom autoimunom bolesti, a podjednako otvorena i bolno iskrena bila je i kada se zbog komplikacija morala podvrgnuti transplantaciji bubrega.

Pritom se ni jednom nije požalila, nije se zapitala zašto baš ona, već se i u dane kad bi se lupus posebno bolno rasplamsao, trudila ostati pozitivna.

STEVE SANDS/NEWYORKNEWSWIRE/BAUER-GRIFFIN/SHUTTERSTOCK

Stoga ne čudi što je sa samo trideset godina postala kraljica društvene mreže svih mreža. Da je kojim slučajem zlopamtilo, bivša Disneyeva zvijezda mogla bi “namignuti” legijama svojih fanova da Hailey Biber vrate milo za drago. Međutim, Selena nije takva osoba.

Značajno postignuće obilježila je bez pompe, fotografijom s fanovima bez kojih ne bi bilo njenog uspjeha u zabavljačkoj industriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

U međuvremenu, značajno je opao broj onih koji prate Haileyin beauty brend “Rhode Beauty”, koji je trenutno na oko 650 hiljada pratitelja nakon što je imao milionske brojke i slovio za omiljeni “clean girl” kozmetički brend.

To suprugu Seleninog bivšeg dečka Justina Biebera najviše boli. S druge strane, podrška Seleninoj marki “Rare Beauty” postojano raste. Njoj je to dovoljno. Uz nju su i uticajne prijateljice, pop diva Taylor Swift i nasljednica mama Paris Hilton, a njihovi fanovi sigurno prate i Selenu.

Preuzeto sa: gloria.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije