PorodicaPraktična Lola

Pumpica za mlijeko vraća osmijeh na lice

Majčinstvo je najteži posao na svijetu, ma koliko ga mi romantizovale. Ako tome još dodate i činjenicu da se od žene očekuje da bude majka, domaćica i uspješna poslovna žena nameće se pitanje – kako jedna osoba može sve stići?…

Redakcija

Majčinstvo je najteži posao na svijetu, ma koliko ga mi romantizovale. Ako tome još dodate i činjenicu da se od žene očekuje da bude majka, domaćica i uspješna poslovna žena nameće se pitanje – kako jedna osoba može sve stići?

Recimo, u fazi dojenja, osjećate se kao privatna pokretna mljekara, koliko god vas taj osjećaj hranjenja djeteta ispunjavao. Ali zato postoje načini da svom djetetu obezbijedite vaše mlijeko, a da ne morate fizički biti prisutni. Ispumpavanje mlijeka je rješenje!

Naravno, ko bi svijetu ugodio. Jednako kako dojenje na javnom mjestu nailazi na osude, čak i žena, tako se isto i na ispumpavanje mlijeka gleda s dozom prijekora. Otkud ti pravo da poželiš da se baviš nečim drugim, sem dojenjem, ponekad?

Zato vam danas donosimo malo motivacije u vidu fotografija poznatih majki koje se ne libe da ispumpaju mlijeko od kojeg se najljepše raste, ne zanemarujući pri tome obaveze koje nemaju veze s djetetom. Pumpicu u ruke, osmijeh na lice i vjerujte nam, srećna mama = srećna beba.


Kristin Cavallari poznato je TV lice, glumica i modna dizajnerka. Gumila je u nekoliko američkih sitkoma i TV serija, a proslavila se kroz show “Laguna Beach- The real Orange County“. Čak joj pumpica dobro stoji.

Kristin Cavallari1

Kourtney Kardashian, jedna je od Kardashian sestara koje su svoju slavu stekle kroz šou “Keeping up with the Kardashians“. Ona je poznato TV lice, glumica, model i poslovna žena, a sve nas je počastila fotografijama na kojima pokazuje kako koristi pumpice za izdajanje mlijeka. Naravno i ove fotografije skroz su u njenom stilu.

Kourtney Kardashian1

Doutzen Kroes, top model, glumica i dugogodišnje zaštitno lice kompanije L’oreal Paris. Doutzen

Rachel Bilson, TV lice i glumica koja se proslavila serijom “The O.C“, “How I met your mother” i “Gossip girl“. Rachel Bilson

Jessie James Decker, američka kantri pjevačica, tekstopisac i instagram zvijezda koja se, zajedno sa suprugom Ericom, proslavila kroz TV šou “Eric&Jessie- Game on“.Jessie James Decker

Hvala onome ko je izmislio pumpicu i srećno ispumpavanje!

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije