najnovijePraktična Lola

Dizajn ideje koje možete pozajmiti iz najboljih svetskih hotela

Putovanja? Otkrivanje novih kultura, navika i običaja.

Redakcija

buro247.rs

I mogućnost da svoj stari dobri stan na nekoliko dana zamenite boravkom u najluđim hotelima.

Onim šarmantnim, kul, tematskim, udobnim, modernim…

Koji god da je vaš izbor, uvek je zanimljivo imati “zamenski dom” mesto koje je vaša baza u stranom gradu. Srećom, dizajn hotela je uznapredovao u poslednjoj deceniji pa već pri bukiranju možete započeti svoju avanturu putovanja i čim po dolasku spustite kofere doživeti nove senzacije.

Radi se o smeštajima koji su drugačiji i iza njihovog dizajna enterijera stoje vrsni majstori. Na tim mestima možete otkriti ideje za uređenje koje su genijalne u svojoj jednostavnosti, ali i one koje su kompleksne i neočekivane.

DRAMATIČNO UZGLAVLJE

HOXTON HOTEL

PANACHE HOTEL

EXPERIMENTAL HOTEL MENORCA

Kreveti i jesu u centru svake hotelske sobe, ali dizajneri u poslednjih par godina idu korak dalje koristeći razne trikove kako bi usmerili dodatnu pažnju na njih. Tu su dramtična uzglavlja, predimenzionirana, drugačija, rađena posebno za pojedinačne hotele.

To može biti sjajna inspiracija da osvežite spavaću sobu i tako je učinite modernom. I tu zaista možete pustiti mašti na volju, od toga da samo okrečite deo zida iza kreveta, do toga da sami ili sa majstorom kreirate nešto što se uklapa u stil koji ste odabrali u svom enterijeru.

KOLORNI KOD

SALT OF PALMAR

HOTEL LES DEUX GARES

HOTEL LES DEUX GARES

HOTEL BIENVENUE

Znamo, znamo nekada je teško prelomiti i uključiti jarke boje u sopstveni enterijer. Ipak kada vidite koliko to može dobro da izgleda svaki rizik se isplati! Ako nemate poverenje u svoje poznavanje boja i dobrih kombinacija, možete se posavetovati sa arhitektom (ili čak nekim umetnikom).

Razmislite o paleti boja koja kod vas budi sreću i prijatna osećanja i krenite lagano od detalja, ili se odvažite da okrečite ceo zid. Navijamo za promene!

RADNI STO(ČIĆ)

HOTEL KINSLEY

HOTEL COVELL

Na teži način naučili smo da je neophodno da imamo kućni ćošak za rad. Nažalost, u nekim stanovima je to i maksimum prostora koji se može odvojiti za kancelariju. Ukoliko je to vaš slučaj, hoteli mogu biti idealna inspiracija, jer se arhitekte i dizajneri trude da ubace radni deo bez obzira na to koliko je hotelska soba mala.

Realno, za rad će vam biti dovoljan mali sto gde će stati laptop. Dovoljno je da se odreknete nepotrebne dekoracije i možete se baciti na posao.

POČNITE OD VRATA

PALAZZO EXPERIMENTAL

SOHO HOUSE

Vrata? Pa, bela su.

Istina, većina nas ne razmišlja previše o izgledu ni ulaznih ni sobnih vrata, a ona mogu izgledati vrlo kul. Možete ih okrečiti u neku boju, ili čak dodati pruge (one realno idu uz svaki stil uređenja enterijera).

Sjajan trik kako da osvežite predsoblje jeste da okrečite unutrašnju stranu ulaznih vrata, preporučujemo neku od lepih pastelnih nijansi.

Preuzeto sa: buro247.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije