najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala Lola

Donosimo veliki trend report za narednu sezonu

Kao i svake godine istražili smo trendove s modnih pista.

Redakcija

stylezurnal.com / Lejla Balavac Vučković

Foto: @roselangenbein @YSL

Vodeći se relevantnim izvorima i prema našim inputima sastavili smo listu 8 najvećih trendova za proljeće/ljeto 2022. Sve što trebate znati o tome o čemu će se pričati i što ćemo nositi narednu sezonu, donosimo u nastavku ove modne priče.

SAINT LAURENT

O nekima smo pisali i ranije, jer kako ne spomenuti fantastičnu femme fatale kolekciju SAINT LAURENT s detaljem torbice koju nosimo “u struku” i otvorenih korzeta s puno nakita ili MIU MIU kolekciju sa soknama i cipelicama. Ona je prva na listi, ali s drugim fokusom.

MICRO vs. MINI

Miuccia Prada i Miu Miu oduvijek eksperimentišu s formama i uzorcima i u tome su odlični. Sada su eksperimentisali sa suknjom, tj. njenom “visinom”. Ona će se nositi jako spušteno, ispod kukova, a jedva da pokrije donji veš.

Tijesna trka će biti između suknje i šorca u mikro verziji. Naravno za one najhrabrije i najupornije koji su ovu zimu vježbali. Miucci Prada je izjavila, a mi se slažemo: Nemojte se usuditi cenzurirati dužinu -“jer čudno više nije čudno!”

MIU MIU

LANVIN

VERSACE

ROCK BIKER ON ROAD TRIP

Kao da su imale predah ili smo ih zaboravili nakon kaputa i slojevitosti gdje nam je koža ipak bila malo hladna. E, budite u pripravnosti, biker jakna vraća se na velika vrata ovo proljeće! Acne Studios, Alexander McQueen i Dolce & Gabbana, svi su oni raspoloženju 90-ih godina.

Slim fit ili oversize fit, bez ili s oštrim reverima, s puno cifera, sa ženstvenim puf rukavima ili modeli sa zakovicama… Birajte koji vam je favorit, ali prije svega inspirirajte se kombinacijama, jer svi imamo jedan biker model u ormaru i ne trebate investirati u drugu. U svakom slučaju sjetite se off duty izdanja Kate Moss i dominirajte!

ALEXANDER MCQUEEN

DOLCE & GABBANA

SIMONE ROCHA

PHILOSOPHY DI LORENZO SERAFINI

OBOJI ME SVIM BOJAMA

2022. nam je donijela nove boje na modne piste i izgledaju jami i juicy. U igri su neočekivane kombinacije boja koje ćemo smjelo nositi. Proljeće budi sinergiju boja koju vam dajemo u fotkama ispod. Kombinacije plave s bojom maline, čokoladne smeđe s plavom, žute s lila i mnoštvo drugih nespojivih boja, naš cup of tea.

Dakle, hrabro s bojama u proljeće!

VALENTINO

TOM FORD

 

REJINA PYO

 

LINIJE I PRUGICE

E da trend može biti matematički, neka formula, a nije. Ali evo još je uvijek pomalo geometrijski pa za sve one koji vole rese, linije, crte, vodoravno, horizontalno – ide još jedan micro trend.

Može u cijelom look-u, ali za decentniju i smireniju kombinaciju idu pruge i jedna boja baš kako su to izmajstorisali Molly Goddard i Raf Simons.

RAF SIMONS

BALMAIN

JIL SANDER

MOLLY GODDARD

BIJELO I ČISTO

Gotovo klinički bijelo kojemu se raduju svi minimalisti. Svedeno, čisto, savršeno do srži i tako ljetno! Ukoliko želimo podignuti totalnu bjelinu, slobodno kombinujte tamniju, zagasitiju nijansu bijele i jedan crni detalj.

VALENTINO

KHAITE

ALTUZARRA

HALJINE, SENZUALNE I S POMAKOM

Za sve nas koji volimo haljine, Khaite je složio pravi dress code: ženstveno i senzualno, ali s pomakom i evo kako! Spitfajer jakna preko bogato ženstvene haljine s naborima, to zovemo pomakom.

KHAITE

KHAITE

KHAITE

KHAITE

DUALIZAM

Ili doslovno kombinacija preciznog masculine kroja blejzera i ženstvenih fluidnih haljina, plisiranih suknji ili kratkih šorceva i minica. Odavno je tomboy IN, sada ćemo ga transformisati i kombinovati jedan masculine i jedan femine komad u outfit koji ćemo rado nositi baš na proljeće.

MIU MIU

GIVENCHY

ALTUZARRA

KRATKO REZANI FRAK SAKOI

Da li ćemo oversize modele sakoa staviti na mute ili ćemo se samo poigrati s dužinama!?  Svejedno koja od ove dvije navedene forme je vaš adut, jedno je sigurno – kratki sako biti će visooooko na tronu sljedeću sezonu. Vjerujte nam na riječ, Saint Laurent je to već potvrdio!

SAINT LAURENT

KHAITE

LOUIS VUITTON

BRUNELLO CUCINELLI

Preuzeto sa: stylezurnal.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije