najnovijeSimpatičnoZabavna Lola

Atipične romantične komedije koje morate pogledati

Ako su vam dosadile prožvakane romantične komedije ili dramedije i ne gotovite cheesy umjetne atmosfere neposredno prije Dana zaljubljenih, pogledajte našu listu atipičnih romantičnih komedija i dramedija koje će vas podsjetiti da ljubav ima mnoge oblike, ali i da je najjača sila u svemiru (i sve to bez patetike).

Redakcija

.buro247.hr

Foto: buro247.hr

AS GOOD AS IT GETS

1997

Pored genijalne glumačke postave, ovaj film potpisuje kreator serije The Simpsons – James L. Brooks. Priča prati Melvina (Jack Nicholson), opsesivno-kompulzivnog pisca romantične fantastike koji je grub prema svima koje sretne, uključujući i svog gay prijatelja Simona (Greg Kinnear).

Ipak, kada se mora brinuti o Simonovom psu, počinje mekšati i, iako i dalje nije u potpunosti prevazišao svoje probleme, otkriva da može uspostaviti vezu s jedinom konobaricom (Helen Hunt) u lokalnom restoranu koja ga želi poslužiti.

Kao što smo napomenuli, ovo nije tipična romantična komedija – film odiše crnim humorom i potiče nas na introspekciju, kakvi smo kao ljudi jedni prema drugima, a samim time i prema sebi.

FRANCES HA

2012

Mnoge mlade djevojke identifikovale su se 2010-tih s Frances Ha, a i one koje danas po prvi put gledaju isto tako. U glavnoj ulozi je genijalna Greta Gerwig, a film se vrti oko Frances, djevojke koja mijenja stanove u New Yorku tokom potrage za stabilnim poslom i partnerom.

U pitanju je romantična dramedija i priča o sazrijevanju, prihvatanju realnosti, ali i ne odustajanju od vlastitih vrijednosti. Tu je i Adam Driver, kojem je to jedna od prvih većih uloga. Iskreno, ni ne morate pogledati trailer, pročitajte samo ovaj ultimativni romantično-životni citat (We’re not crying, you’re crying): “It’s that thing when you’re with someone, and you love them and they know it, and they love you and you know it… but it’s a party… and you’re both talking to other people, and you’re laughing and shining… and you look across the room and catch each other’s eyes… but – but not because you’re possessive, or it’s precisely sexual… but because… that is your person in this life.

And it’s funny and sad, but only because this life will end, and it’s this secret world that exists right there in public, unnoticed, that no one else knows about. It’s sort of like how they say that other dimensions exist all around us, but we don’t have the ability to perceive them. That’s – That’s what I want out of a relationship. Or just life, I guess.”


NEW YORK, I LOVE YOU

2009

Ako ste ljubitelj filmova s omnibus pričama (nekoliko paralelnih radnji), onda je “New York, I love you” pravi izbor za vas. Ovaj film, koji je ujedno hommage i prijestonici svijeta – New Yorku, i hommage ljubavi u svim svojim formama, će vas očarati, a na momente rasplakati.

Predstavit ćemo jednu od priča – dan pred svoje vjenčanje, ortodoksna Židovka (Natalie Portman) razmišlja da se upusti u romansu s drugim muškarcem. Glumačka postava je široka i ekskluzivna: Natalie Portman, Orlando Bloom, Shia LaBeouf, Andy Garcia, Kevin Bacon, Bradley Cooper, Christina Ricci, Robin Wright, John Hurt, Ethan Hawke…

SILVER LININGS PLAYBOOK

2012

JENNIFER LAWRENCE and BRADLEY COOPER star in SILVER LININGS PLAYBOOK

U Silver Linings Playbooku, priča prati Pata (Bradley Cooper) koji nakon dobijenog otkaza i razvoda i vremena provedenog u mentalnoj instituciji, vraća se kod roditelja. Pat ima namjeru iznova izgraditi svoj život. Stvari se komplikuju kada Pat upoznaje Tiffany (Jennifer Lawrence).

Realističan i duhovit, ovaj film daje realan prikaz životne okrnjenosti i sav sjaj koji proizilazi iz toga kada se ponovo sastavimo (sa sobom i drugima).

SUNDAY BLOODY SUNDAY

1971

Radnja filma je usmjerena na karijeristicu Alex Greville (Glenda Jackson) koja započinje romantičnu vezu s glamuroznim umjetnikom Bobom Elkinom (Murray Head), potpuno svjesna da je on paralelno u vezi sa sredovječnim doktorom Danielom Hirshom (Peter Finch).

I za Alex i za Daniela, mlađi muškarac predstavlja prekid s njihovom represivnom prošlošću, i iako oboje znaju da se Bob viđa s njima paralelno, nijedno od njih nije voljno osloboditi se mladosti i uzbuđenja koje on unosi u njihove inače stabilne živote. Predvođen snažnim izvedbama troje glumaca, Sunday Bloody Sunday predstavlja sofisticiran i revolucionaran pogled na složenost ljubavi.

Preuzeto sa: buro247.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije