DogađajiFantastičnoMjestanajnovijePojaveRadoznala Lola

U Banjaluci otvoren najsavremeniji Centar za opservaciju i podršku djeci sa kašnjenjem u razvoju

U Banjaluci je otvoren centar za opservaciju i podršku djeci poteškoćama u razvoju “Kosta u polju maslačaka”, koji za cilj ima pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i savjetovanje njihovih roditelja.

Redakcija

banjaluka.net

Sam centar omogućuje kontrolne procjene kongnitivnih, komunikacijskih, govornih i adaptivnih sposobnosti a sve u cilju detektovanja potencijalnih problema u razvoju djeteta i pružanja adektvatne pomoći i savjetovanja.

Jedan od razloga pokretanja ovog centra je da se djeci i roditeljima omogući da na jednom mjestu dobiju sve adekvatne informacije, da štedeći na vremenu što ranije započnu sa primjenom adekvatnih savjeta, kako bi se kvalitet života brže poboljšao.

“Kad roditelj posumnja da njegovo dijete ima odeđene poteškoće, ovde postoji tim od četiri stručna lica koja će izvršiti posmatranje i dati adekvatne preporuke i smjernice. Sam centar ima na raspolaganju tim stričnjaka koji čine dječiji psiholog, defektolog, neurolog, fizioterapeut i logoped, koji u prilagođenoj atmosferi vrše posmatranje i djeteta ali i roditelja”, izjavila dr Ives Šindrak, nosilac i pokretač ideje o osnivanju centra i Kostina mama.

Centar “Kosta u polju maslačaka” se nalazi u Banjaluci, ulica Milana Toplice 34.

Preuzeto sa: banjaluka.net

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije