DogađajiLjudinajnovijeNaslovna vijestNevjerovatnoZabavna Lola

„NEMAMO MIRA OD PODMLATKA“: Pismo očajnog roditelja o mukama sa nevaspitanom decom

Na današnji dan pre 110 godina „Mali žurnal“ objavio je pismo jednog roditelja o mukama žitelja Novog Sela sa nevaspitanom decom.

Redakcija

detinjarije.com

Pročitao sam napis u vašem cenjenom listu, kojim molite policiju i opominjete roditelje današnjeg podmlatka da ne pišu po duvarima o sokacima pogrdne i sramotne reči, naveo je u uvodu svog pisma roditelj iz Novog Selišta.

U nastavku on zaključuje da je uredništvo „Malog žurnala“ zbog tog poteza zaslužilo da im se kaže „hvala“, i skreće pažnju na problem mesta u kojem živi.

„Ima još goreg i žalosnijeg u Novom Selu, a to je ne samo da pišu na kućama kojekakve pogrdne reči, već buču i viču, bacaju se kamenjem na kuće, lupaju crep od krova, kamenje bacaju u avliju, na prozore, blatom se bacaju i mažu vrata, prozore i duvare, đubre bacaju po avliji i uličnim trotoarima i kakva čuda ne rade“, piše čitalac Malog žurnala.

On dodaje i da se u tom kraju varoši „dave u blatu do guše“ od nekaldrmisanih ulica i od neurednog vodovoda i osvetljenja, pa kod svih ovih nezgoda nemaju mira od podmlatka.

„Ako se ovako bude činilo i dalje, onda pošten čovek ne sme izaći na ulicu Novog Selišta, koje postoji od pre pedeset godina, gde ni do danas nisu načinjene kakve popravke, za šta se moli opština da povede računa“, zaključuje roditelj.

Celokupno izdanje može da se čita na linku Narodne biblioteke.

Preuzeto sa: detinjarije.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije