MedicinanajnovijeNaslovna vijestRadoznala LolaSponzorisanoŽivot

Da li je kopriva zaista toliko dobra za kosu?

Ako ste odrastali na balkanu, tokom osamdesetih i devedesetih godina onda se morate sjećati litarskih šampona od koprive od kojih svi, na neki način, vučemo traume.

Redakcija

E, pa možda su naše majke i bake i ovoga puta bile u pravu, jer kopriva sama po sebi sadrži mnoštvo sastojaka koji imaju sjajne benefite za kosu, ali i za cijeli organizam.  Kopriva je i jedan od glavnih sastojala GLORIA prirodnih šampona za ubrzani rast kose, a kad vam kažemo koliko je zdrava odmah ćete poželjeti da kupite baš ove šampone i svojoj kosi obezbijedite najbolju njegu.

Kako kopriva podstiče rast kose?

Kopriva se hiljadama godina koristi za njegu kose, vjeruje se, a u međuvremenu je i dokazano, da kopriva sadrži brojne sastojke zbog kojih kosa izgleda bogato, sjajno i zdravo.

Kopriva je bogata vitaminima i mineralima od kojih kosa ima brojne benefite.  Tu su vitamini A, B, C, D i E, zatim minerali:  folati, riboflavin, magnezijum, kalijum, kalcijum, gvožđe i mangan.

Ovaj koktel esencijalnih nutrijenata direktno doprinosi zdravoj i sjajnoj kosi i koži.  Kopriva sadrži i sastojak koji se zove silicijum-dioksid zbog koga je kosa jaka, ne lomi se i ne opada.

List koprive je upravo zbog ove kombinacije sastojaka najbolje prirodno rješenje za opadanje kose i za zaštitu od slobodnih radikala, a loknama će dati posebnu živost i sjaj. Slobodni radikali su štetni molekuli koji mogu izazvati bolest kao i preuranjene znakove starenja kao što je tanka kosa. Produkciju slobodnih radikala pospješuju toksini iz okruženja, loša iskrana, manjak fizičke aktivnosti, stres i kozmetika koja je puna loših sastojaka.

Pored svega navedenog, kopriva poboljšava cirkulaciju, tačnije ima sposobnost da ojačava i opušta krvne sudove i na taj način poboljšava cirkulaciju i popvećava količinu kiseonika i nutrijenata u tjemenu.  Rezultat ovoga je ubrzan rast kose koja je jača i zdravija.

I još jedna jako važna beneficija koprive kad je zdravlje kose u pitanju jeste da može pomoći kod peruti.  Jeste li znali da paerut, ukoliko se ne tretira, može dovesti do pojačanog opadanja kose?  To je jedan od razloga zašto ne treba da je ignorišete i da je ne tretirate.

Treba vam još razloga da isprobate nove GLORIA prirodne šampone koji sadrže koprivu pored ostalih, brojnih, potpuno prirodnih sastojaka, zbog kojih će vaša kosa izgledati zdravo sjajno, snažno i brže će rasti.  GLORIA šampone iz nove linije možete kupiti u svim dm i cm prodavnicama.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije