DogađajiFantastičnonajnovije

Kompanija HTEC Group nastavlja podršku mladim talentima u Banjoj Luci kroz sponzorstva i programe prakse

Banja Luka, 12. maj 2022. godine – Kompanija HTEC Group jača svoju saradnju sa studentskom zajednicom u Banjoj Luci. Nakon pokretanja prvog JDP programa prakse za studente Elektrotehničkog fakulteta, HTEC je potpisao sporazum o sponzorstvu studenata za odlazak na 60.

Redakcija

Međunarodni susret studenata elektrotehnike – Elektrijadu 2022, koja se ove godine održava u Bugarskoj od 15. do 20. maja.

Sporazum o sponzorstvu potpisali su direktor kompanije HTEC Group u Banjoj Luci Bojan Šukalo, i potpredsjednica studentske organizacije ETFBL Jelena Mačkić. Događaju je prisustvovalo pedeset studenata elektrotehnike, a ovom prilikom im se obratio osnivač i generalni direktor kompanije, Aleksandar Čabrilo, koji se osvrnuo na svoje početke i ispričao kako je tekao njegov razvojni put, u želji da ih inspiriše te da sami postignu zavidne rezultate u budućoj karijeri.

Potpredsjednica Saveza studenata ETF, Jelena Mačkić, zahvalila se HTEC-u na donaciji i istakla koliko je važno što se ova kompanija, koja je nastala na našim prostorima, odlikuje kontinuiranom podrškom studentima.

“Našim studentima veoma znači ova donacija, kao i vaš program prakse te se nadamo se da će biti još prilika za saradnju. Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas ovdje i radujemo se novim susretima”, navela je Jelena Mačkić.

Ovim sporazumom HTEC Group nastavlja uspješnu saradnju sa Univerzitetom u Banjoj Luci kroz programe podrške mladim talentima. Kompanija ima za cilj unapređenje prilika za njihov istraživački, naučni, lični i karijerni razvoj, nudeći im rad na najmodernijim svjetskim projektima, uz podršku i obuku od strane specijalizovanih HTEC stručnjaka i mentora.

“Nastavljamo saradnju sa Banjalučkim Univerzitetom i fakultetima, a to nam je bitno jer gradimo jedan “pool” mladih ljudi. JDP je naš program osposobljavanja top talenata u informacionim tehnologijama na ovim prostorima, gdje se kroz realne projekte, praksu i mentorstvo formira mlad čovjek kao stručnjak.

Tako da, nakon perioda od 3 do 6 mjeseci, imamo inženjera koji je izgrađen, kako sa strane tehničke ekspertize, tako i u načinu razumijevanja projekata, a ujedno i funkcionisanja unutar tima,” izjavio je Bojan Šukalo, direktor kompanije HTEC Group u Banjoj Luci.

Nakon uvodnog dijela programa, studenti su imali priliku da se u opuštenoj atmosferi upoznaju sa menadžmentom i zaposlenima u kompaniji HTEC Group, kao i da dobiju informacije o programu prakse za juniore, Junior Development Program (JDP), u kome ove godine učestvuje 8 studenata sa EFTBL-a.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije