LjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala LolaZabavna Lola

KIM KARDASHIAN u potrazi za eliksirom mladosti

Sve je počelo u lipnju kad je Kim Kardashian ponosno objavila kako je prošla strogu dijetu kako bi mogla ‘stati’ u haljinu koju je svojevremeno nosila i posjedovala Marilyn Monroe.

Redakcija

womeninadria.com

Pritom je Kardashian izgubila pozamašan broj kilograma u vrlo kratkom periodu. Poznata po tome da potiče nerealne standarde ljepote i izgleda, ovog je puta Kardashian objavila svoj sken tijela koji uključuje i postotak masnoće u njemu.

Nerealan standard ljepote

Na svojem je Instagram storyju Kardashian nedavno objavila video u kojem pokazuje rezultate svog skena tijela, uzbuđeno ističući kako je body fat postotak u njenu tijelu s 25 % pao na 18,8 %, čime pada u kategoriju sportaša. Podijelivši ove podatke sa svojih 328 milijuna pratitelja, prenosi popbuzz, izazvala je brojne negativne reakcije stručnjaka.

Osim što je njen uticaj iznimno visok zbog broja pratitelja i njene popularnosti, problematično je i to kakav utjecaj ona širi. Naime, promoviranje ovakvog nerealističnog, ali i potencijalno problematičnog tjelesnog standarda može ostaviti negativne posljedice na mnogima.

Posebice, mlade djevojke i one osobe sklone poremećajima u prehrani mogle bi ovakvu objavu okarakterizirati kao triggering, tačnije da u njima pali okidač.

„Prije godinu dana moj postotak tjelesne masnoće bio je 25, a sad je 18,8 posto“, objasnila je Kardashian. Samom činjenicom da je 41-godišnjakinja, majka četvero djece koja prolazi razvod, istovremeno polažući pravne ispite i vodeći vlastiti biznis unutar godine dana drastično mršavila i smanjila svoj body fat indeks, šalje krivu poruku javnosti.

Umirala od gladi da stane u haljinu

Podsjetimo, Kardashian je prije ljeta smršavila oko 7 kg kako bi ‘stala’ u poznatu haljinu koju je Marilyn Monroe nosila kad je predsjedniku JFK-u pjevala „Happy Birthday“. Naime, haljinu nije bilo moguće prepravljati, a kako je Kardashian za Met Galu odlučila nositi upravo nju, odlučila je restrikcijskom dijetom skinuti kilograme.

Unutar tri sedmice dodatno je smanjila svoju već sitnu figuru. Fanovima je na crvenom tepihu Gale priznala kako ‘umire od gladi’ i ugljikohidrate nije jela gotovo mjesec dana. Takođe, naglasila je da jedva čeka jesti pizzu i krafne.

Kardashian je poznata po tome da osim što praktikuje ovakve oblike gubitka kilograma, koristi retuširane foto i video materijale, poriče plastične operacije i diči se prirodnošću svojg izgleda.

Mnogi su stručnjaci iz svijeta hirurgije i dermatologije, pa čak i i nutricionizma, opetovano tvrdili da ona ne samo da šteti svom tijelu, već i svojim pratiteljima, lažnim uvjeravanjima.

U stvari, Kardashian ne izgleda onako kao na televiziji i društvenim mrežama.

Objavila je i fotografiju tretmana kojem se podvrgnula, kako bi dodatno izmijenila svoje tijelo. Riječ je o bolnom laserskom tretmanu koji učvršćuje kožu na području abdomena. „This is a game changer!!!“, napisala je ona u opisu objave na svojem Instagramu. „Mislim da je ovo moj najdraži laser ali je bolan lol ali vrijedi!“, napisala je.

Jela bi izmet da pomlađuje?

Treba li za ljepotu patiti i koliko je pitanje je koje bismo si trebali postaviti. Zašto se i dalje veličaju žene koje promovišu nezdrave navike, brojne skupe tretmane i daju drugima vjerovanje da ako ne dosegnu taj nivo izgleda, ne vrijede dovoljno ili jednako?

Kardashian je poznata po izjavi da bi jela i izmet ako bi od njega nekako izgledala mlađe, navodi metro.co.uk. No, u kasnijem je intervjuu za Allure pojasnila kako zna razliku između takvog razmišljanja i nezdravog osjećaja da ne smije ostariti. „Imam 41. Uvijek želim izgledati prikladno. Dođe do granice kad ste pretjerali – prefilani, preuski, previše kozmetičkih prepravaka,“ izjavila je.

Izgleda da je Kardashian ipak nesvjesno opisala svoje trenutno stanje uma. Formiranje tijela kako bi odgovaralo nekom odjevnom predmetu i podvrgavanje fizičkim alternacijama kako bi se to postiglo krivi je pristup.

Poruka koju šalje javno objavljujući rezultate dijete i restrikcijske prehrane, negativno će uticati na mnoge njene pratitelje. Kao majka i medijski uticajna žena, trebalo bi svoju platformu koristiti u druge svrhe, promičući bolje odluke i zdrave, realne standarde.

Preuzeto sa: womeninadria.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije