DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala Lola

Promocija knjige„U DŽEPOVIMA MEDIJSKE STVARNOSTI” Borislava Vukojevića i Vuka Vučetića

U četvrtak, 20. oktobra, s početkom u 19.00, u prostorijama Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci, održaće se promocija knjige „U džepovima medijske stvarnosti” autora Borislava Vukojevića i Vuka Vučetića.

Redakcija

Kako navode autori, ova knjiga predstavlja pokušaj da se opišu, anali­ziraju i rasvijetle neke od najaktuelnijih komunikoloških i medijskih tema. Ukupno 46 tekstova koji čine ovu knjigu razvrstani su u šest srodnih tematskih poglavlja – Mediji i društvo, Analiza medija, Medijska pismenost, Savremeni mediji, Lažne vijesti i postistina, Priručnik: korisni alati za čitaoce.

Velika je većina tekstova ranije objavljena na različitim onlajn platformama, ali ovako integrisani u novu cjelinu kreiraju jedan kvalitetniji i sveobuhvatniji uvid u stanje u oblasti savremenih medija i komunikacija.

Dr Amer Džihana napisao je o knjizi sljedeće: „Odabir tema u ovoj knjizi, zapravo, predstavlja najveću prednost ove publikacije. Ovo je publikacija koja se bavi savremenim komuni­kacijama i tretira teme relevantne kako za mlađe generacije, tako i za sve ostale koji su, draga srca ili preko volje, prinuđeni da se snala­ze u digitalnom medijskom ekosistemu.”

Razgovor s autorima vodiće urednica Marija Pejić.

Borislav Vukojević rođen je u Sarajevu 1985. godine. Viši asistent je na Studijskom programu za novinarstvo i komunikologiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci. Autor je knjige „Analiza odgovornosti u novinarstvu”, koja je objavljena 2016. godine.

Objavio je više naučnih i stručnih radova iz oblasti komunikologije, medijske pismenosti, političke komunikacije i novih medija. Njegove sfere interesovanja su: javno mnjenje, novi mediji, medijska pismenost, analiza medija i e-sport novinarstvo.

Vuk Vučetić rođen je u Sarajevu 1987. godine. Docent je na Katedri za novinarstvo i politikologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Tokom 2010. godine radio je kao novinar u Novinskoj agenciji „Srna”. Od 2007. do 2009. godine radio je na Radio-televiziji Istočno Sarajevo, na poziciji novinara saradnika.

Jedan je od koautora knjige „Medijska i informacijska pismenost: dizajn učenja za digitalno doba”, koja je objavljena 2021. godine. Objavio je više naučnih i stručnih radova iz oblasti komunikologije, medijske pismenosti, političke komunikacije.

Njegove sfere interesovanja su: masovno komuniciranje, politička komunikacija, javno mnjenje, novi mediji, medijska pismenost.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije