DogađajiLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

TORTE i to ima novu lokaciju u Sarajevu za uživanje u poslasticama, a evo i gdje

Odlasci na mjesta koja nam pamtljivim okusima i neodoljivim aromama razmaze nepca uvijek nam izmame osmijeh na lice.

Redakcija

bonjour.ba

Baš jedno od takvih mjesta je i prepoznatljiva TORTE i to slastičarnica koja je postala dio naših omiljenih druženja i uživanja u ukusnim spojevima slatkih i kremastih poslastica.

Stoga nas je s razlogom razveselila činjenica da je Sarajevo od juče postalo bogatije za još jedno #foodie mjesto.

Naime, od ove jeseni u rapsodiji okusa omiljenih poslastica iz slastičarnice TORTE i to možemo uživati na adresi Zagrebačka 4c, a kako je izgledao sami proces odabira lokacije, kao i uređenja te koje sve poslastice možete pronaći na novoj adresi otkrila nam je više vlasnica TORTE i to Caffee-a Sandra Jelin Kadrić u tekstu koji donosimo u nastavku.

Sandra Jelin Kadrić, vlasnica TORTE i to

Možete li nam otkriti kako je nastala TORTE i to priča?

TORTE i to Sarajevo je prva franšiza TORTE i to Zagreb. Dio su sarajevske fine mustre još od 2006-e godine. Od prvog dana smo ponudili proizvode visoke kvalitete, što su naši gosti prepoznali.

Njihovo povjerenje nikada ne bi iznevjerili. Možemo mijenjati mnogo toga, praviti određene kompromise, ali jedno će uvijek ostati konstanta, a to je da u sve naše torte i kolače idu samo visokokvalitetne namirnice.

Mi ne radimo industrijske torte, ne koristimo aditive, konzervanse, fondan, pojačivače ukusa i sl. Naša formula za odličan proizvod jesu vrhunske namirnice, vrijedne ruke i još najvažniji sastojak – kašika puna ljubavi.

Oni koji su prepoznali sve ove elemente su sigurno pravi sladokusci, vrijedni truda i poštovanja. Godine 2006-e otvorili smo TORTE i to proizvodnju koja je konstanta. Prvi TORTE i to Caffe otvoren je upravo na Grbavici. Neke od adresa na kojima smo se družili sve ove godine bile su: BBI centar, Baščaršija i Importanne centar.

Neke druge velike ljubavi preuzele su centar svijeta i interesa narednih godina, pa su Caffe opcije bile na čekanju. Sada, kada su škole stupile na scenu, majke su rekle „E pa hajde da ova vrata otvorimo ponovo”. Često su nas pitali zašto nema caffea, da nedostajemo, da nas se očekuje…

Želja i jaka volja morala se probuditi opet i kod nas. Kada jeste, zasukali smo rukave, prozračili i evo nas.

Dobro nam došli dragi prijatelji!

Koju lokaciju ste odabrali za nastavak TORTE i to priče, te kako je izgledao odabir mjesta?

Ispostavilo se da je za sarajevske TORTE i to prirodni habitat područje oko Grbavice. Ova lokacija je nekako izbor bez dvoumljenja. Veliki broj naših prijatelja pominjao bi da im baš tu nedostaje neki kutak poput našeg. Kada smo se odlučili ponovo otvoriti TORTE i to Caffe, nije bilo druge lokacije koja bi bolje odgovarala želji i ideji. Koordinatni sistem svih naših kretanja, druženja i traženja ima tu tačku gdje se uvijek lociramo i to je zona oko Grbavice.

Kako je izgledao proces uređenja ambijenta? Jeste li imali neku posebnu inspiraciju?

Izniman kvalitet naših proizvoda imperativ je od kojeg nikada nismo odustajali, ali jednako važan uvijek nam je bio i ambijent. Svi prostori u kojima su do sada naši prijatelji mogli uživati u slasticama, dobroj kafi i druženju bili su birani i uređivani sa mnogo ljubavi i truda.

Ideja vodilja uvijek je bila ugodan i miran ambijent gdje se možete bar na kratko sakriti od bučne svakodnevnice, stresa i pretrpanih dnevnih rasporeda.

Važno nam je da vam je kod nas ugodno i kada sami pijuckate kafu, čitate ili samo žmirkate na suncu. Važno nam je i da imate kutak da se ispričate sa prijateljima. Izbor svakog, pa i najmanjeg detalja nikada nije prepušten slučaju. Palete boja, rasvjeta, svaki komad namještaja, sve se bira baš kao za najmilije.

Sigurni smo da čitatelje najviše zanima koje slastice mogu probati na novoj lokaciji, stoga možete li nam otkriti nešto više o samoj ponudi?

Torta od sira je i dalje zvijezda naše ponude. To je naša prva torta, naš bestseller. Bez lažne skromnosti možemo reći da smo je servirali na tanjire sarajevskih sladokusaca i postavili standard šta očekujete kada naručite cheesecake.

U ostatku ponude tu su i dalje: čokoladna torta s višnjama, brownie torta, ledeni vjetrovi, slatka jutarnja torta, santa Maria, švedska torta, Belushi torta, … naše štrudle, međimurska gibanica, crumble, … suhi keksići, granola.

Novosti koje pripremamo za naše gosti jesu zobena kaša s jabukom, mama manufaktura knedle, čokolino za najmlađe (a može i za nas, malo starije). U ponudi od slanog imat ćemo naš quiche Lorraine i quiche sa špinatom, te croissant sendvič. Još neka od iznenađenja planiramo za kraj godine, ali shhh

Slatkoljupci, jeste li već rezevirali dan za probavanje poslastica na ovom mjestu?

Preuzeto sa: bonjour.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije